Crveni ruž

Crveni je ruž intenzivan i upadljiv, a zbog toga je nekada glavni dio cijelog izgleda. Zato je bitno da ne napraviš greške kada ga nosiš, jer će inače ostaviti skroz suprotan efekt od onog kojeg si planirala.

Kada stavimo crveni ruž na usne, odmah se osjećamo samopouzdanije i zavodljivo. Nije nešto što inače nosimo svaki dan, osim ako je to nekome zaštitni znak. Crveni ruž je super način kako naglasiti usne i kako začiniti cijelu kombinaciju koja je na prvu malo dosadnjikava. Može izgledati odlično, ali i može učiniti da izgledaš loše i neuredno. S obzirom da je tako intenzivan i ostavlja dojam, postoje neke greške koje ti se ne bi smjele dogoditi kada nosiš crveni ruž. Neke su manje, neke su veće, a ove veće nikako ne bi smjela napraviti.

1.Nosiš ga bez olovke za usne
Crveni ruž će se jako vidjeti ako nije ravno nanesen na usne. S nude nijansama možeš malo pogriješiti i nikom ništa, ali crvena će se vidjeti iz aviona. A ako kreneš popravljati prstima i brisati, velike su šanse da ti ostanu crvene linije oko usana koje se ne mogu obrisati do kraja. Zato je najbolje najprije obrubiti usne olovkom i tek onda staviti crveni ruž. Šanse da zezneš su ovako puno manje.

2.Nisi prije oprala zube
Crveni će ruž naglasiti zube. Svi ostaci hrane koji su zapeli, žutilo i sve ostale nepravilnosti, vidjet će se 10 puta više nego inače. Najmanje što možeš napraviti prije nego ga nosiš je da opereš zube.

Essence setting puder Jeftini Essence puder koji oduševljava: Matira lice i sakriva pore zbog čega ga cure obožavaju

3.Nisi spriječila da se preslikava na zube
Tu je još jedan problem povezan sa zubima, a to je da se nekada crveni ruž preslika na zube. Nešto što se ne bi smjelo dogoditi, ali se događa i ne izgleda dobro. Ovo je glupa greška jer ju je tako lako spriječiti. Kada staviš ruž, potapkaj usne maramicom ili papirnatim ručnikom ili wc papirom, kako bi se skinuo taj gornji sloj koji bi ti mogao završiti na zubima. Neće skinuti boju.

4.Uz crvene usne nosiš i jako našminkane oči
Osim ako je neko posebno događanje u pitanju, onda bi ovo moglo i izgledati dobro, ali za svaki dan, izgledat će previše. Crvene usne su glavne, a ostatak lica bi trebao onda biti u drugom planu. Kada previše toga želiš staviti u prvi plan, to može završiti jako napadno i neukusno.

Korektori Jeftino ne znači loše! Korektori koji su jeftini, a rade posao bolje od onih skupih

5.Nisi prije napravila piling usnica
Crveni će ruž naglasiti sve, kako tvoje zube, tako i tvoje usne. Ako su suhe i ljušte se, to će pod crvenim ružem izgledati još gore nego bez njega. On će naglasiti svaku nepravilnost. Kako bi ti usne izgledale što bolje pod njim, najbolje je taj dan ranije napraviti piling usana kako bi izgledale što bolje mogu.

6.Nanosiš ruž u žurbi
S crvenim ružem treba polako. Ako imaš 5 sekundi za dovršiti spremanje i moraš izletjeti iz kuće, najbolje će biti da uzmeš neku drugu boju ruža. Ako ćeš crvenu stavljati nabrzaka, dobre su šanse da ćeš zeznuti i da ćeš se samo naživcirati.

7.Nosiš nijansu crvene koja nije za tvoj tip kože
Crveni ruž je za svakoga, samo trebaš pronaći svoju nijansu. Postoji ih hrpetina! Nemoj misliti da crveni ruž tebi ne stoji, to samo znači da još nisi pronašla svoju nijansu. Oni koji imaju svjetliji ten trebali bi birati crvene ruževe koji su baš crveni, kao trešnja. Oni koji imaju kožu koja je malo tamnija mogu pokušati sa crvenim ružem koji ima narančasti ton.
 

crveni ruž greške pravila kako ga nanositi šminka savjeti makeup Usne

Još vijesti