Šminka za ljeto

Kako dolazi ljeto, tako nam se promijeni i način na koji se šminkamo. Tijekom ljeta biramo radije neku laganiju šminku koja izgleda više prirodno. Ovaj način šminkanja usana se odlično uklapa u takvu estetiku.

Tijekom ljeta niti ne želiš staviti previše šminke jer neće izgledati dobro kada ti se krene topiti i kada se počneš znojiti. Većina će u toplijim mjesecima više pokušavati postići neki prirodniji izgleda sa šminkom. Kako našminkati usne, a da ne budu „too much“? Jedna najjednostavnija opcija je da koristiš balzam za usne koji ima malo boje ili sjajilo za usne. Druga opcija, za one dane kada se ipak želiš malo više šminke, možeš napraviti „cloud lips“.

Šminka Kako se šminkati ljeti? Šminka koju NIJE pametno koristiti tijekom ljeta vs. ona koja je idealna za ljeto

Ovo je trend koji se vraća svako ljeto posljednjih godina. Iako ćeš imati šminke na usnama, sve od olovke preko ruža do sjajila, kada staviš na ovaj način, neće izgledati kao da si jako našminkana.

 

 

Kada usne lagano obrubiš, najbolje je samo natapkati ruž na sredinu i razmazati prstom. Fora je s ovim da šminka na usnama ne izgleda savršeno, već da dobiješ efekt kao da si se malo prije ljubila s dečkom.

 

 

Na sredini usne bi trebala biti najintenzivnija boja, a onda se prema rubovima stapa i nestaje. Kada preko svega dodaš i malo sjajila, to je to. Bitno je samo da ne izgleda savršeno naneseno pa ne moraš niti paziti kada nanosiš šminku na usne. Samo premažeš i to je to.

 

 

Zbog efekta koji se dobije, ovakve su usne nazvane „cloud lips“ jer šminka izgleda kao oblačak!

Meduza šiške „Meduza šiške“ kakve ima Dua Lipa: Kome će pristajati i kako ih stilizirati?

šminka cloud lips makeup Usne kako našminkati usne ljeti u trendu svako ljeto ideja za šminku

Još vijesti