Slika nije pronađena

Kosa ti s vremenom može postati dosadna i tada se može činiti kao dobra ideja promijeniti boju. Još ako te privlače neke malo netipične boje poput sive, ružičaste ili tirkizne, sigurno imaš hrpu inspiracijskih fotki spremljenih na Instagramu. Aliiii evo zašto bi ipak bilo bolje da sve te fotke obrišeš i držiš se svoje prirodne boje kose.

Promijeniti boju kose se čini kao zabavna odluka, pogotovo ako se radi o nekoj drastičnoj promijeni za koju misliš da bi ti mogla i izvanredno stajati. Oni koji se krenu farbati, vjerojatno će to i nastaviti raditi cijelo vrijeme, možda promijeniti i još koju boju usput, ali to će postati nešto što ćeš redovito raditi. Koliko god farbanje bilo super, sada ti donosimo razloge zašto nije super i zašto bi se ipak trebala držati svoje prirodne boje kose.

1.Redovito farbanje košta

Bilo da se planiraš farbati kod kuće ili kod frizerke, farbanje nije jeftino. Okej je ako ti roditelji plaćaju, ali ako ti kažu da ćeš si morati sama financirati ovo iz budžeta, razmisli još jednom. Boju ćeš trebati popravljati otprilike svakih mjesec i pol dana ako ne želiš izgledati neuredno.

2.Kosa će ti postati suha

Boja će ti isušiti kosu, koju god da koristiš. Ipak se radi o kemikaliji koju stavljaš na kosu i koliko ju god pokušavala zaštiti, vidjet ćeš razliku. Ako imaš kosu koja je već sada jako suha i sklona pucanju, farbanje će to samo dodatno pogoršati.

3.Morat ćeš početi koristiti skuplje proizvode ako želiš zdravu kosu

Svatko tko ti kaže da ovo nije istina je osoba čija kosa nije zdrava i lijepa. Obojana kosa zahtjeva i drugačije proizvode, hidratantne, bolje kvalitete. Osim što će ti takvi proizvodi pomoći da ti kosa izgleda lijepo i njegovano, također će ti pomoći i da boja dulje bude što postojanija.

4.Prirodnu boju možeš jednostavnije osvježiti preljevima

Bolja opcija od farbanja je stavljanje preljeva ili pramenova, ovo će napraviti ipak manju štetu, a bit će promjena u smjeru mijenjanja boje. Neće ti toliko oštetiti kosu i bit će lakše za održavanje.

5.Trebat ćeš se rjeđe šišati pa će ti i kosa biti duža

Oni koji se svakih mjesec ili dva farbaju morat će i češće šišati vrhove. Kao što smo rekli i ranije, redovito farbanje oštećuje kosu i da bi ti ona izgledala lijepo, morat ćeš se non stop šišati i činit će se kao da nikako da ti naraste. Oni koji imaju san o dugoj kosi, na ovaj si način neće pomoći ostvariti ga.

6.Kosa ti neće biti toliko zdrava, može početi više ispadati, stanjiti se, češće listati...

Osim što ju isuši, farbanje može naštetiti kosi na druge načine i uništiti njeno zdravlje. Netko će na to odmahnuti rukom i reći 'ma to je samo kosa', a ako je to i tvoje razmišljanje, onda super, ali ako nije…

7.Ionako ćeš se vjerojatno trebati farbati kada ostariš

Kad-tad ćeš se vjerojatno početi farbati. Ako ništa, onda kada ti krenu izbijati sijede. Želiš li stvarno cijeli život farbati kosu?

8.Boja ne ispadne uvijek onako kako je na kutiji za farbanje ili kako ti zamisliš

Svi imamo očekivanja kada stavljamo novu boju kose, ali rijetko će ta očekivanja biti u potpunosti ispunjena. Nekada boja uopće ne može iz prve ispasti onako kako si zamislila, a nekada ne to jednostavno ne bude to, kao da je na kutiji jedna boja, a na tvojoj glavi druga. Ovo je nažalost nešto što će svima koji se farbaju biti poznato.

Pogledajte još:

Novi i sve veći trend u farbanju kose: Ovaj je samo za one najhrabrije, ali izgleda odlično!

Blajhanje i farbanje kose su štetni, a što je s pramenovima? Evo koliko su oni štetni i kako zaštititi kosu

Što trebaš znati ako želiš napraviti drastičnu promjenu boje kose – 8 stvari o kojima mnogi ne misle

obojena kosa prirodna boja kose Farbanje

Još vijesti