Plava kosa

Cure koje imaju tamniju kosu su sigurno u nekom trenu razmišljale o tome da postanu plavuše. Čut ćeš savjete da to nije pametno jer ćeš si uništiti kosu – i to je istina. No, nije nemoguće smanjiti moguća oštećenja.

Ako odlučiš postati plavuša, a imaš tamniju kosu, pripremi se na to da ćeš potrošiti vjerojatno više novaca nego što misliš da budeš. Nije nemoguće postati plavuša, ali nije ni lagano. Pogotovo ako ne želiš da ti kosa nakon tog procesa izgleda jadno i uništeno kao slama. Što god napravila, kosa će ti i dalje pretrpjeti oštećenja, ali moguće ih je smanjiti. Vjerojatno ćeš morati odrezati dio kose jer će biti u lošem stanju, ali ne previše! Kako postati plavuša bez da uništiš kosu? Evo nekoliko savjeta!

1.Pazi kod kojeg frizera ideš
Nije svaki frizer jednako dobar, a kada radiš neki ovako drastični i veliki zahvat, posebno bi trebala paziti. Netko je možda odličan frizer i kod njega ideš redovito na šišanje, ali to ne znači da ima iskustva s ovakvim stvarima. Dobro se raspitaj kod koga je najbolje ići i popričaj s frizerkom o procesu. Vidi koristi li neke dodatne proizvode za zaštitu kose, koliko bi ti to naplatila i ima li kakve savjete – sve ti to može pomoći pokazati je li ona stvarno osoba za taj zadatak ili ne.

 

 

2.Nemoj pokušavati postati plavuša nakon samo jednog termina
Nemoj tražiti od frizerke da te unutar jednog termina pretvori u platinastu plavušu. To neće ispasti dobro. Svaka će ti frizerka savjetovati da to radiš postupno. Osim što može ispasti loše, uništit će ti i kosu. Zato polako! Nije uvijek moguće postati plavuša unutar jednog dana. Na kraju, sve ovisi o tome koje ti je boje kosa prirodno i jesu li ju farbala do nedavno. To može otežati ili olakšati proces pretvaranja u plavušu.

3.Traži frizerku da stavi zaštitu u blajh
Gdje god tijekom procesa može nekako dodatno zaštiti tvoju kosu, pristani na to. Zaštite nikada previše! Ako može u blajh dodati neku zaštitu, odlično! Ako ima neki dodatni tretman za nahraniti kosu – isto odlično. Kosa će ti proći veliki muku i najmanje što možeš je pomoći joj na svaki mogući način. Inače ćeš na kraju imati suhu i ispucalu kosu koja neće izgledati lijepo.

 

 

4.Kupi nove proizvode za pranje i njegu kose
Kada izblajhaš i ofarbaš kosu, morat ćeš malo promijeniti i svoju rutinu pranja i njege kose. Potraži proizvode koji su za popravak kose, koji će ju učvrstiti, koji će ju nahraniti i koji imaju dobre recenzije. Morat ćeš izdvojiti više novaca ako želiš kvalitetne proizvode, ali to dolazi s ovim procesom. Ulje za kosu je također nešto što treba postati dio tvoje rutine.

5.Koristi što manje uređaje za stiliziranje koji zagrijavaju kosu
Kada je god moguće osušiti kosu bez fena, učini to. Nemoj ju kovrčati s peglom ili figarom, već s čarapama preko noći. Proizvodi za stiliziranje koji zagrijavaju kosu rade dodatnu štetu, a tvoja je kosa pretrpjela blajh i ne treba joj dodatna muka. Poštedi ju koliko god više možeš. Kada nemaš izbora, barem koristi sprej koji će ju zaštitit od topline.

 

 

6.Ne pokušavaj se farbati sama kod kuće
Nikako, ali nikako nemoj misliti da je dobra ideja da to napraviš sama kod kuće. Uvjeravamo te da nije i da su dobre šanse da ćeš završiti tužna i razočarana! Čak ni kada ćeš popravljati boju, uvijek idi kod frizerke. Korijen kose će ti trebati redovito blajhati i najbolje je to ne raditi sam.

boja kose plavusa postati plavuša Farbanje promjena boje kose plava kosa kako najmanje oštetiti kosu kako očuvati kosu zdravom postati plavuša bez da se uništi kosa

Još vijesti