Boje kose

Staviti novu boju na kosu nije mala stvar. Ova će te promjena samo tako pretvoriti u novu osobu. Pogotovo ako si se odlučila na neku ekstremu promjenu. Prije nego napraviš nešto što bi mogla požaliti, pogledaj kako znati koja bi ti boja najbolje stajala.

Kada mijenjaš boju kose, trebaš dobro razmisliti. Pogotovo ako radiš neku drastičnu promjenu. Moraš biti sigurna da je to ono što želiš i da će ti ta boja dobro stajati. Farbanje je skupo, a i uništit će ti kosu. Ne kažemo da je loša ideja, ali nije nešto što trebaš napraviti olako. Puno cura kasnije zažali za svojom prirodnom i zdravom kosom. Da ne bi požalila, nije loše unaprijed pogledati koja bi to boja baš tebi najbolje stajala. To što na nekoj influencerici ili slavnoj osobi izgleda top, ne znači da će biti tako i na tebi. Pa kako onda znati koja je boja za kosu savršena za tebe? Evo par načina!

1.Biraj boju kose po boji svog tena
Koji je tvoj podton? Je li topao ili hladan? Kada to saznaš, ta ti informacija može olakšati i izbor boje za kosu. Postoj pravilo da ako netko ima topao podton, onda će mu bolje stajati toplije boje kose poput crvene, žute, ružičaste, zlatno plave, crvenkasto smeđe, tople smeđe… Ako netko pak ima hladni podton onda će mu bolje stajati hladnije boje poput sive, crne s plavim podtonom, ljubičaste ili plave s hladnim podtonom.

2.Biraj boju po boji svojih očiju
Još jedan način koji ti može pomoći odabrati boju s kojom igraš na sigurno je da biraš boju koja je suprotna od boje tvojih očiju. Takve će ti boje kose više naglasiti oči. Tako primjerice ako imaš zelene oči, nijanse poput crvene ili narančaste mogu tvoje oči učiniti još zelenijima. Svakako prije pogledaj svoj podton kože i vidi po njemu u kojem smjeru možeš ići, to je ipak glavna nit vodilja.

Kosa zahtijeva svakodnevnu brigu Štetne stvari koje radimo kosi prije spavanja i tijekom noći - ovih će ju 7 dodatno uništiti

3.Uzmi u obzir svoj stil odijevanja
Kakav je tvoj stil? Nekada ti to može itekako pomoći kod izbora boje kose. Ovisno o stilu, neke će ti boje stajati bolje jer će se uklapati u ostatak tvoje estetike. Sigurno imaš neke influencere, pjevačice ili modele koji su ti uzori kada su moda i stil u pitanju – pogledaj kakve boje kose oni furaju.

 

 

4.Za početak stavi pramenove ili napravi balayage i kreni prema boji koju želiš
Najbolje će ti stajati i ako se ne udaljiš previše od svoje boje kose. Kada nisi sigurna bi li ti bolje stajala svjetlija kosa ili ne, možeš za početak staviti svjetlije pramenove i vidjeti kako ti se to čini i kako se osjećaš s takvom kosom. Ako ti se sviđa, nastavi u tom smjeru. Balayage je također dobra ideja za cure koje žele u plavu, da pomalo „zagaze“ u tom smjeru i vide kako im se to čini.

5.Isprobaj neku aplikaciju gdje možeš staviti svoju fotku i mijenjati boje kose
Postoji hrpa aplikacija gdje možeš dodati svoju fotku i onda vidjeti kako bi izgledala s različitim bojama kose. Postoje i filteri na TikToku koji će ti to pokazati. Ovakve aplikacije nisu najrealnije, ali će ti ipak dati uvid u to kako bi izgledala kao crnka ili plavuša.

Nasmijana djevojka Kako da ti kosa izgleda fensi kao da ideš kod najskupljih frizera: 6 savjeta celebrity frizera za brigu o kosi

Kosa boja kosa promjena boje kose Farbanje koja boja kose ti najbolje stoji kako odabrati boju kose kako znati koja ti boja kose dobro stoji

Još vijesti