Slika nije pronađena

Kada stavljaš pramenove ili mijenjaš boju kose no ostaješ pri boji koja je slična tvojoj prirodnoj kosi, manje su šanse da će nešto otići po krivu. S druge strane, kada se spremaš na neku drastičnu promjenu, šanse da završiš razočarana i požališ postaju veće.

Čini se toliko kul staviti na kosu neku totalnu suprotnu boju tvojoj prirodnoj ili neku ludu poput pastelno ružičaste – i je kul. Međutim, neće biti kul ako ćeš imati totalno različita očekivanja od onih realnih. Drastične promjene boje kose nose sa sobom i neke 'problemčiće' o kojima možda nisi ni razmišljala, a jednom kada se sretneš s njima, bit će prekasno za povratak. Što ne znači da to ne bi trebala napraviti. To je samo kosa i sve se da ispraviti! Ovih 8 stvari ipak imaj na umu ako ozbiljno razmatraš ideju da promijeniš boju i to u neku neočekivanu i drugačiju od tvoje.

1.Održavanje boje zahtjeva redovite odlaske frizeru

Postoje boje kose se ispiru brže, a u tu skupinu pripadaju nažalost neke od onih koje nam se čine najprivlačnije. Ovisno o tome koliko ti brzo kosa raste, ali ako ćeš htjeti da ti boja uvijek izgleda top, pripremi se na odlaske frizeru svakih mjesec dana. Crvena, siva, pastelne i sve neobične nijanse su u ovoj skupini. Neke druge boje, poput crne, plave ili smeđe će izdržati i nešto dulje, ali i dalje ćeš morati redovito kod frizera, jer izrast jednostavno ne izgleda dobro.

2.Ne stoje sve boje svima jednako dobro

Ovise o tvom tonu kože, ali i primjerice boji očiju. Tako će neka boja stajati super tvojoj frendici, ali na tebi jednostavno neće izgledati dobro. Sva sreća pa je danas uz pomoć interneta lako potražiti informacije koje bi boja najbolje odgovarala tebi. Nemoj se zaletjeti i staviti boju zbog koje ćeš požaliti iste sekunde kada se pogledaš u ogledalo.

3.Nećeš iz prve dobiti točno onu nijansu koju želiš

Postoji mogućnost da hoćeš, ali veća je da to neće biti točno ta. O kojoj god da se boji radi, kada ju staviš na svoju prirodnu boju kose ona neće izgledati kao boja na kutiji ako se farbaš kod kuće ili kao boja koju si pokazala frizeru na slici. Dobri će te frizeri na to i upozoriti. Međutim, nakon nekoliko farbanja u istu boju, doći ćeš do željenog rezultata.

4.Treba rjeđe prati kosu, i to što hladnijom vodom

Kako bi se boja što dulje zadržala i izgledala što dulje bolje, savjet koji se često ponavlja je da koristiš hladnu vodu kada ju pereš. I to stvarno djeluje! Osim toga, ako ćeš često prati kosu, svaki dan ili svaki drugi dan, i boja će ti se puno brže isprati. Ovo vrijedi za sve boje, a posebno one malo neobičnije.

5.Morat ćeš promijeniti preparate za kosu koje koristiš

Novi šampon je nešto što će ti trebati, idealno je uzeti neki za obojenu kosu jer će on pomoći da ti boja izgleda lijepo što dulje vrijeme. Osim novog šampona, ono što trebaš uvesti u svoju rutinu pranja kose je korištenje maski za kosu. Regenerator ostavi za slučajeve kada ćeš prati kosu u žurbi, ali najčešće ipak trebaš koristiti masku da ti se kosa nahrani s obzirom da ju bojanje isušuje.

6.Ulje za kosu nakon pranja je također tvoj novi prijatelj

Da ti kosa izgleda što zdravije i sjajnije moguće, treba joj puno njege i pažnje, pogotovo kada se kreneš redovito farbati. Osim maske i novog šampona, dobra je ideja nabaviti i ulje koje ćeš stavljati na vrhove nakon pranja, za dodatnu njegu i hidrataciju. Ne želiš da ti kosa izgleda kao stara metla.

7.Bojanje kose je skup hobi

Kao što si do sada mogla već i primijetiti, ovo nije toliko jeftino. Barem ako želiš odraditi sve kako treba i imati lijepu i zdravu kosu. Staviti boju na nju i ne brinuti dodatno je najveća glupost koju možeš napraviti. Onda si si uništila kosu bez razloga. Od posjeta frizeru do proizvoda za pranje i njegu, obojena kosa je zahtjevna.

8.Možda ćeš morati prilagoditi i odjeću koju nosiš

Ne bi svakome palo na pamet, ali nekada boja kose znači i mala promjena garderobe. Neke boje jednostavno ne idu toliko dobro zajedno. Primjerice, ako ofarbaš kosu u crveno, neće toliko dobro izgledati u kombinaciji s crvenim ili ružičastim majicama. Zato imaj na umu i ovaj faktor kod odlučivanja koju boju da staviš na kosu.

Pogledajte još:

Na koju stranu trebaš nositi razdjeljak s obzirom na svoj oblik lica? Jedan će ti najbolje stajati

Izgleda da barem polovica nas krivo pere kosu: Frizerka podijelila savjete, a rezultati oduševili ljude

Duga vs. kratka kosa na curama: 7 razloga zašto je duga kosa bolja od kratke

Kosa Nova boja kose obojena kosa Farbanje drastična promjena