Slika nije pronađena

Skrolanje do prve fotke koju su objavili na Instagramu većini nije drago, pogotovo ako objavljuju već duže vrijeme, a znaš li tko je vlasnik i kako izgleda prva fotka ikada objavljena na Instagramu?

Kada je Instagram tek krenuo s radom nitko nije mogao ni zamisliti da će postati jedna od najpopularnijih društvenih mreža. To sigurno nije mislio korisnik koji je prvi objavio fotku na njemu. Jer uvijek netko mora biti taj koji će prvi nešto napraviti. U ovom je slučaju to bio Kevin Systrom, suosnivač Instagrama. On je bio taj koji je objavio prvu fotku 16. srpnja 2010. godine. U to se vrijeme Instagram nije ni zvao Instagram, već Codename.

Prva ikad fotka koju je Kevin objavio bila je fotografija zlatnog retrivera – i to čak ne ni njegovog.
Fotku je uslikao dok je čekao hranu na jednom uličnom fast foodu, a noga koja se vidi pripada njegovoj djevojci. Tko je vlasnik psa, nije poznato.

Opis objave bio je jednostavno 'Test', jer radilo se o testnoj objavi koja je trebala pokazati funkcionira li sve dobro. Fotka nije toliko popularna koliko bi očekivali da će biti, ima svega nešto malo preko 104 tisuće lajkova. Već su se tada koristili filteri za fotke, a ova je provučena kroz jedan zvan X-PRO2.

Od tada do danas je preko ove društvene mreže objavljeno čak preko 50 milijardi fotki.


Foto: Unsplash/ Instagram

M.T.

Pogledajte još:

Uskoro očekujte i kod nas – Instagram uvodi nešto novo za sve ljubitelje shoppingiranja

Inspiracije nikad dosta! Ovih sedam moćnih Instagram profila moraš zapratiti – i to odmah

Jesu li i tebi inspiracija? Najčešće korišteni autori i njihovi citati na Instagramu

fotka objava instagram prva objava

Još vijesti