Slika nije pronađena
U svijetu društvenih mreža postoje influenceri – to su osobe koje svojim objavama formiraju stvarnost u kojoj živimo i od toga nerijetko žive.

Najpopularnije objave na Twitteru i Instagramu tako su potpuno različite, jer su namjenjene različitim javnostima – i dok je Instagram u Hrvatskoj uzeo maha još prije nekoliko godina, Twitter je još relativno loše zastupljen.

Vjerojatno pretpostavljate – najviše lajkova ikada na Instagramu je prikupila objava trudne Beyonce
(u 24 sata skoro osam milijuna).

Titulu kraljice Instagrama preuzela je od pjevačice Selene Gomez koja je fotografijom s bocom Coca-Cole osvojila 6,3 lajkova.

To su light sadržaji koji su definitivno razumljivi svima nama i zato volimo Instagram – jer nas opušta. Twitter je, s druge strane, ozbiljniji medij koji koristimo uglavnom za kratko izražavanje stava. Sasvim novi smisao dao mu je bivši američki predsjednik, Barack Obama, koji je objavio citat borca protiv apartheida Nelsona Mandele.

Obama ga je objavio nakon što je pogunula Heather Heyer, 32-godišnja aktivistica za ljudska prava, jer se bijeli rasist i nacist automobilom zaletio u sudionike kontraprosvjeda.

Od 12. kolovoza, kada je napisao 'Nitko nije rođen s mržnjom prema drugome zbog njegove boje kože, porijekla ili religije' do danas, Obama je prikupio preko 4 milijuna lajkova i milijun i pola retweetova i to uglavnom podrške.

Nakon uspjeha koji je doživio, objavio je još dva Mandelina citata iz knjige 'Dug put do slobode': 'Ljudi moraju naučiti mrziti, a ako mogu naučiti mrziti, mogu naučiti i voljeti' i 'Jer ljudima je ljubav prirodnija od njezine suprotnosti', kojima je također 'pomeo konkurenciju'.

Foto: Instagram/Twitter

M.Z.


Pročitajte još:

Ovo nismo znali – Instagram objavio statistike koje bi vas mogle zanimati

Skupio hrpu lajkova - prekrasan kratki film 'In a Heartbeat' totalni je hit na YouTubeu

[ANKETA] Imaš li i ti Finstagram i zašto?

fotka objava post Popularno instagram twitter tweet

Još vijesti