Slika nije pronađena

Emojija nikad dosta! Ponekad  je nešto lakše izraziti ovom malom sličicom, a sada ti u pomoć stiže još hrpetina novih.

Da li uopće još postoji osoba koja ne koristi emojije? Svi ih tu i tamo ubacujemo u poruke – da naglasimo nešto što želimo reći ili bolje (i lakše) prikažemo što ne možemo riječima ili nam se jednostavno ne da pisati pa je lakše staviti samo jednu sličicu. Iako se svako toliko dodaju novi emojiji, već dugo nije bilo nekog većeg pojačanja. Do sada. Ove godine dolazi čak 230 novih emojija! Neće svi doći u isto vrijeme, već će se to rastegnuti od travnja pa do kraja godine.

Neki od njih već su postali viralni – kao primjerice emoji koji predstavlja 'štipanje' koji je tema memova.

Osim njega, zanimljivi novi emojiji bit će smajlić koji zijeva, za ljubitelje hrane doći će luk, češnjak, waffle, maslac, a pojavit će se i puno novih životinja kao što su primjerice pelikan, vidra, orangutan, kao i preslatki ljenjivac.Uz životinje i hranu, dolazi posebno velika grupa emojija koji predstavljaju one s različitim invalidnostima – tako su tu ljudi u kolicama, proteze ruku i nogu, psi vodiči te emojiji sa slušnim aparatom.

Još jedna grupa emojija su oni koji reprezentiraju različite kulture. Neki od tih koji će biti dodani su sari - hinduistički hram i mate - tradicionalno južnoameričko piće.

Ali ni to nije sve! Moći ćemo si međusobno slati čak 70 različitih kombinacija parova koji se drže za ruke u kojima će biti zastupljene sve moguće kombinacije parova i različitih boja kože.

Bit će tu i već dugo traženo bijelo srce, ali i ono smeđe, kockica leda, stvari kao primjerice sjekira, jednodijelni kupaći (sada postoji samo dvodijelni), maska za ronjenje, stolac... kao i kružići i kvadratići različitih boja.

Svih 230 emojija koji dolaze, možete pogledati u videu iznad.

Foto: YouTube/ Emojipedia

M.T. /
Izvor

KVIZ: Koji emoji te najbolje opisuje?

Pogledajte još:


'Tata' emojija otkrio koji je najpopularniji danas i kako su izgledali nekada

Pazi kako se dopkaš - saznaj što emojiji koje šalješ govore o tebi

novi dopisivanje mobitel Emoji 2019.

Još vijesti