Slika nije pronađena

Ima ih hrpa različitih, od različitih boja do onih ružičastih s različitim dodacima, a svako od njih ima neko svoje značenje. Znaš li koje?

Svi znaju da ruže različitih boja imaju i drugačije značenje, tako primjerice crvena znači ljubav, a žuta ljubomoru ili prijateljstvo. Isto tako, i emojiji srca imaju drugačije značenje s obzirom na to koje su boje. Koliko bi bila jednostavnija komunikacija kada bi svi znali njihova značenja i kada bi ti iz običnog emojija bilo lako zaključiti što druga strana misli o tebi. Iako već samo srce nešto znači, ovo su njihova osnovna značenja po bojama.

Crveno srce
 
 Iako se ovo srce smatra najromantičnijim, isto je i najviše basic. Impresivno je i ima posebno značenje samo kada ti ga netko prvi put pošalje, nakon toga, gubi svoju čar. Kada ti ga simpa prvi put pošalje, bit ćeš izvan sebe od sreće, ali ako se viđate već neko vrijeme, jedno crveno srce prestane biti toliko wow, zar ne? Ovo je srce koje je se šalje i kao 'podrška' frendici ili bilo kome do koga ti je stalo.

Dobro za: friške veze, davanje podrške ljudima do kojih ti je stalo

Loše za: ljubavne odnose koji su dalje od nekoliko spojeva

Narančasto srce
  

Ovo je srce koje šalju kukavice! Tipično će ga poslati dečki kada se boje poslati crveno srce, pa onda odaberu narančasto. Nitko ga ne šalje slučajno, i nema drugo značenje osim ovoga navedenog ranije.

Dobro za: situacije kada želiš poslati crveno srce, ali se bojiš

Loše za: sve ostalo

Žuto srce
 

Žuto srce se najčešće koristi  između članova obitelji, prijatelja, i romantičnih odnosa koji prelaze na prijateljski teritorij. Ovaj emoji je super za poslati mami na majčin dani ili kada odgovaraš baki na poruku. Ono je tu za sve prijateljske i obiteljske odnose.

Dobro za: nova poznanstva kada želiš pokazati nekome da ti je stalo, ali ste još uvijek prijatelji ili za obitelj

Loše za: dečka/djevojku

Zeleno srce
 

Iako bi na prvu pomislili da ovo srce ima veze s ljubavi prema prirodi ili zaštiti okoliša, ipak nema. Ono se najčešće šalje kada se javljaš nekome s kime se već dugo dugo nisi čula, primjerice na kraju poruke: 'Hej, znam da se nismo malo duže čuli, ali...'.

Dobro za: poznanstva, ljude koje znaš preko svojih prijatelja, polu-frendove iz osnovne ili srednje

Loše za: ljude do kojih ti je malo više stalo

Plavo srce
 

Ovo srce ljudi doživljavaju kao 'muško' srce – jer je plave boje, a ona se veže za dečke. Značenje koje ima je puno dublje. Šalje se onima koji imaju posebno mjesto u tvom srcu, ljudima do kojih ti je stalo malo više, onima o kojima ne možeš prestati razmišljati,... Ovo bi srce trebalo biti rezervirano za ljude bez kojih ne možeš zamisliti svoj život.

Dobro za: posebne ljude u tvom životu

Loše za: osobe do kojih ti nije stalo

Ljubičasto srce
 

Ljubičasto srce se smatra požudnim srcem. Kada si napaljen/a i full jako želiš nekoga, ovo je srce kojim to možeš reći. Naravno, zato što značenja boja nisu svima poznata, nije ništa čudno da ti nekada izleti i u obiteljskoj grupi na WhatsAppu.

Dobro za: PSP situacije

Loše za: obiteljske grupne razgovore i dečke/cure s kojima si u ozbiljnom odnosu, tj. čije si starce već upoznala

Crno srce
 

Totalna suprotnost crvenom srcu je crno. Koristi se kada želiš izraziti žalost ili u kontekstu kada se koristi crni humor. Isto tako, povezuje se i sa situacijama kada želiš reći da si emocionalno iscrpljen/a.

Dobro za: kada te netko oduševi crnim humorom, tužne situacije

Loše za: pokazivanje ljubavi

Slomljeno srce
 

Ovo je više nego i očito što znači. Kada ti netko slomi srce ili kada te razočara nekim svojim postupkom ili riječima, pošalji ovaj emoji i bit će im jasna poruka. Koristi se i u situacijama kada ti neka osoba jako fali, a nije trenutno kraj tebe.

Dobro za: kada te netko razočara ili kada ti netko nedostaje

Loše za: sve ostale situacije jer će biti pogrešno shvaćeno

Srce kao uskličnik
 

Ovo je srce koje će poslati poruku osobi s kojom se dopisuješ da si uzbuđen/a oko nečega što iščekujete, primjerice zajedničko putovanje, odlazak u kino... Koristi se kada se želi pokazati uzbuđenje oko neke ideje. Možeš ga poslati i osobi koja ti se sviđa da pokažeš koliko se veseliš sljedećem dejtu.

Dobro za: pokazati uzbuđenje

Loše za: kada se vode ozbiljni razgovori, poslovni razgovori

Dva srčeka
 

Ljubav je u zraku! Ovu su srčeka koja su namijenjena da pokažu nekome kome ih šalješ da ti je stalo do te osobe na malo drugačiji način. Super su za situacije kada se tek počneš viđati s nekime i kada se veseliš novom dejtu. Mogu imati i dublje značenje kada ih šalješ osobama koje duže poznaješ – npr. 'ti i ja zauvijek'.

Dobro za: Nove veze, BFF

Loše za: osobu s kojom uskoro planiraš prekinuti

Dva srca koja kruže
 

Kada ste ti i osoba koju voliš na istoj valnoj duljini oko vašeg odnosa ili kada imate isto mišljenje o nečemu bitnom za vaš odnos – ovaj je emoji stvoren za takve kontekste.

Dobar za: prihvaćanje isprike, opraštanje nekome, ispričavanje, kada želiš dati do znanja da je ljubav u zraku

Loše za: osobe koje žele nešto s tobom i priznaju ti osjećaje, ali ti ne osjećaš ništa prema njima

Srce koje vibrira/kuca
 

Ovo je updejtana verzija običnog crvenog srca. Kada nekome prvi put kažeš da ga voliš i pošalješ obično srce to je super početak, a ovo je ono srčeko koje možeš slati kasnije, a koje će pokazati da tvoja ljubav raste.

Dobro za: dečka/curu, simpu, kada priznaješ nekome da ti se sviđa, isprike

Loše za: ljude s kojima ne misliš ništa ozbiljno u romantično pogledu

Srce koje se povećava
 

Značenje koje se skriva iza ovog srca je zapravo vrlo jednostavno razumjeti. Srce koje se povećava znači upravo to – da se tvoja ljubav prema nekome povećava. Kada želiš nekome reći da je vaš odnos otišao stepenicu iznad ili da nekoga voliš sve više i više svaki dan, ovo je pravo srce za to. Koristi se i u šaljivim kontekstima – primjerice kada te BFF iznenadi tako da ti napravi cheesecake za rođendan pa joj kasnije još jednom zahvališ. Ukratko, ovo je srce super za sve situacije kada se osjećaš kada će ti srce iskočiti iz tijela od sreće.

Dobro za: situacije kada si presretna

Loše za: nema situacije kada je ovo loše

Šljokičavo srce
 

Kada želiš nekome reći da ti je drag, da ti je stalo do te osobe i da ju cijeniš, ali bez ikakvih romantičnih implikacija, ovo je srce koje bi odgovaralo za takve situacije.

Dobro za: sve situacije

Loše za: ne možeš pogriješiti s ovim srcem

Srce probijeno strijelom
 

Dok je sa srcima u različitim bojama nekada teško reći što znače, neki drugi emojiji su od prije dobro poznati i nitko nema problema s njihovim shvaćanjem, a ovo je jedan od njih. Značenje ovog srca je da si se zaljubila ili da si zaljubljena. Super je kada npr. trebaš opis za fotku s novim dečkom!

Dobro za: dati nekome do znanja da si se zaljubio/la u njega

Loše za: dečka kojeg zavlačiš već neko vrijeme, ali znaš da ne bude nikada ništa među vama

Srce s mašnicom
 

Značenje koje se skriva iza ovog srca je da ti se netko sviđa i da mu želiš darovati svoje srce. Ovo je srce super za situacije kada odnos koji nije romantičan želiš pretvoriti u romantičan.

Dobro za: kada te netko s kime se dopkaš totalno očarao

Loše za: ako ti do nekoga nije stalo, ali želiš da se ta osoba osjeća dobro

Srce u kutiji
 

Ovo je najmanje popularno srce. Njega nitko neće shvatiti kao znak ljubavi, već samo kao – obično srce. U kutiji. Zato radije pošalji bilo koje drugo srce.

Dobro za: nikada

Lože za: sve

Naravno, nitko ne kaže da su ovo jedine svrhe u koje možeš koristiti svako od srčeka. S obzirom na kontekst i odnose s ljudima s kojima se dopisuješ, sama možeš najbolje u konačnici procijeniti koje poslati.

M.T.

Pogledajte još:

Oprezno s ova tri emojija! Ako ih koristiš u pogrešne svrhe na Instagramu ili Fejsu – blokirat će te!

Smajlić koji zijeva, životinje, hrana, štipanje: U 2019. godini nam stiže čak 230 novih emojija!

KVIZ: Koji emoji te najbolje opisuje?

Emoji #srce značenje emotikoni

Još vijesti