Slika nije pronađena

S obzirom na sve veće brojke zaraženih koronom i pooštravanjem mjera iz tjedna u tjedan, često se postavlja pitanje što će biti s nastavom i radi li se na ponovnom prebacivanju nastave online.

S obzirom na drastičan porast novozaraženih koronavirusom, sve su češće glasine kako će učenici nastavu opet pratiti on line. Naime, zbog epidemije je dosta razreda pa čak i cijele škole, u samoizolaciji. Rtl.hr je provjerio u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i u Gradskom  uredu za obrazovanje Grada Zagreba kakvi su planovi. Iz ministarstva su za rtl.hr odgovorili: 'Ministarstvo nije slalo obavijest školama o prelasku na online nastavu. Na snazi su i dalje mjere i preporuke dostupne na sljedećoj poveznici: mzo.gov.hr. O primjeni modela provođenja nastave (A, B ili C model) odlučuje škola u suradnji s osnivačem i nadležnim lokalnim stožerom.'

Što se Zagreba tiče, njihov odgovor je sljedeći: 'Trenutno su dvije srednje škole (XV. gimnazija, Gimnazija Lucijana Vranjanina) nastavu privremeno organiziraju po modelu C, dvije osnovne škole (OŠ Augusta Harambašića i OŠ Matije Gupca) kombinacijom modela A (učenici od 1. do 4. razreda) i modela C (učenici od 5. do 8. razreda). Nadalje, dvije osnovne i sedam srednjih škola Grada Zagreba nastavu organiziraju po modelu B, dok sve ostale škole kojima je osnivač Grad Zagreb, 111 osnovnih i 57 srednjih škola, nastavu organiziraju po modelu A. Gradski ured za obrazovanje u svakodnevnoj je komunikaciji sa školama, lokalnim stožerom, epidemiološkim službama i resornim ministarstvom te trenutno ne postoji inicijativa niti odluka za prelaskom svih zagrebačkih škola na organizaciju nastave po modelu C. Ističemo da se redovita nastava u zagrebačkim školama zasad odvija bez poteškoća, a eventualne izmjene u organizaciji rada pojedine škole, odnosno nastavi pojedinog razrednog odjela, donose se sukladno uputama nadležnih epidemioloških službi.', piše rtl.hr.

Dakle, svi koji nisu ljubitelji online nastave, za sada se mogu veseliti, jer nije u planu vraćanje na ovaj oblik nastave.

Foto: Freepik – pressfoto/Giphy

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Sve što trebaš znati o studentskim poslovima: Iskustva studentice o traženju, razgovorima i samom poslu

Dopisivanje na Insta postaje još više kul – dolazi hrpa novih opcija! Jedna je i 'nestajanje' – pogledaj što je to

Učenici koje županije najviše bježe s nastave, a u kojoj su najveće dobrice koje najmanje markiraju?

Škola onlilne nastava nastava Školska godina nastava uživo