Slika nije pronađena

Nakon što smo prvi objavili fotografije poruka podrške nastavnika koji su stali uz profesora Franju u sklopu kampanje #ijasamfranjo, a koje možete pogledati u članku 'Nastavnici diljem Hrvatske stali uz profesora koji je navodno istukao učenike – ovo su njihove poruke podrške [FOTO]', pokrenula se dosta intenzivna javna rasprava o položaju nastavničkog osoblja u Hrvatskoj. Profesori su ispali nedvojbeno nezaštićeni od sustava, ali sada ćemo vidjeti da su nedovoljno zaštićeni i učenici – ovo je njihova istina!Proveli smo istraživanje i doznali da i učenici imaju ponešto za reći... Zamolili smo vas da nam napišete koja je najgora scena koju ste doživjeli u školi u anonimnoj anketi i vi ste to učinili. Dosad smo prikupili 103 odgovora, a izabrane ćemo objaviti u dva članka – ovaj se odnosi na ono što ste nam napisali da ste doživjeli od profesora, a idući će se odnositi na ono što ste doživjeli od učenika na satu u školi.


via GIPHY


U nastavku članka vam donosimo izdvojene izjave čitatelja – stvarna, negativna i šokantna iskustva koja su doživjeli s profesorima na satu u školi...

1. 'Jednom je profa poludjela i počela je bacati ogroman drveni trokut po učenicima'...

2. 'Početkom prošle godine dobili smo novog nastavnika. Odmah prvi sat imao je valjda neku potrebu uspostaviti dominaciju, počeo se derati na nas, od 'začepi!' pa do 'crkni!', kad mu je prekipjelo. Najbolje je što se onda netko izderao na njega i, vjerovali ili ne, na tu osobu se poslije više nije derao. Mi ostali nismo bili te sreće'.

3. 'Profesor na satu navodno priča šale, a zapravo vrijeđa učenike. Npr. 'Izgledate pametno gospođice, međutim izgled vara''.

4. 'Učitelj je gledao porniće na satu (na laptopu i bez zvuka, ali, pošto nosi naočale, sve se vidjelo) i kad je trebao staviti neko pravilo na platno pojavila se porno stranica. Učitelj je naknadno dobio otkaz'.

5. 'Ruganje profesora zbog poteškoća učenika u govoru'.

6. 'Profesori su često znali 'izgubiti živce'... Dešavalo se da bi nas profesor zaključao u razredu da netko ne izađe ili uđe tijekom ispita, da profesorica baca dnevnike po razredu jer je ona eto malo 'žena na svoju ruku'. Mene su najviše pored svega toga iznenadile i zgrozile dvije situacije kad je jedan profesor koji je bio pred mirovinu bio ljut na svoj posao i život pa je svakodnevno maltretirao učenike i mene osobno. Svaki dan slušati uvrede upućene od strane profesora kao 'glupi magarac', 'smrdljivo govno' nije nešto što lako zaboravite. Druga situacija se odnosi na zgodnu profesoricu koja je smatrala da nju zbog izgleda mrze apsolutno sve kolege u zbornici pa bi iznervirana došla na sat i psovala umjesto tumačila gradivo. Izgledalo je kao da nam kočijaš iz srednjeg vijeka drži nastavu. A da ne spominjem kako je podijelila s nama mišljenje o tome kako nju svi muški kolege žele je***i, ali da ne mogu jer nemaju 'one stvari''.

7. 'Profesorica se dirala po intimnim mjestima pred cijelim razredom'.

8. 'Kad me je profesorica iz glazbenog praktički nazvala idiotom rekavši da je pitanje koje mi je postavila vjerojatno preteško za moju inteligenciju'.

9. 'Profesor je pljusnuo mog kolegu'.

10. 'Profesor iz politike i gospodarstva me za moj rođendan pred svima u učionici uhvatio za glavu i počeo ljubiti po licu i lizati me po čelu'.

11. 'Nastavnik je došao pijan i srušio se nasred učionice'. 

12. 'Kada je učiteljica lupila imenikom o stol i opsovala ustašku mater'.

13. 'Gađanje profesora narezanim parizerom, nakon čega su se učenici skinuli u donje gaće jer su se 'smočili', a profesor je lupio učenika šakom u glavu i učenik je pao na pod. Zatim je prof. je bacio na pod učenikove bilježnice, knjige i torbu'...

Prilično šokantno, zar ne? Ako želite s nama podijeliti negativno iskustvo koje ste doživjeli u svojstvu učenika s drugim učenicima na satu i želite da to postane dio našeg idućeg najavljenog članka – još uvijek možete. Riješite anketu ovdje.


Foto: Pixabay/Giphy

M.Z.

Provjeri još...

Nastavnici diljem Hrvatske stali uz profesora koji je navodno istukao učenike – ovo su njihove poruke podrške [FOTO]

[ANKETA] Koja je najgora scena koju ste doživjeli na satu u školi?

[#ijasamfranjo] Slijedi masovni prosvjed nastavnika premda Franjo neće dobiti otkaz?

anketa profesor Šokantno Učenici iskustvo Škola nastava scena

Još vijesti