Slika nije pronađena

Jučer je sa sastajanjem i donošenjem odluka počela radna skupina formirana za razradu i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine. Imali su svoj prvi sastanak i ovo su najbitnije stvari koje trebaš znati.

'Proboj će se u školama rješavati kad se dogodi',  izjavio je u utorak ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs na temu početka školske godine, a nakon prvog sastanka Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak školske godine 2020./2021. Ministar Fuchs je dodao kako je polazišna točka da sva djeca u školu krenu 7. rujna, piše Jutarnji list. 'Djeca kreću 7. rujna u škole, a do tada će svi dobiti upute. Moguće je da zbog neke specifičnosti neka škola dobije drugačiju preporuku, ali svi bi trebali ići u školu', ističe, kako prenosi Jutarnji list.

Riječ je tek o prvom sastanku, a konačne upute bit će gotove i javnosti objavljene 31. kolovoza. Prema jednom od scenarija, u potencijalnom slučaju da neki učenik dobije koronu, razred u kojem se pojavi oboljeli učenik išao bi u samoizolaciju, a u tih četrnaest dana samoizolacije nastavu bez odgode nastavljaju pratiti online. 'Djeca do četvrtog razreda osnovne škole neće nositi maske. To je dob u kojoj je jednostavno nemoguće pravilno nositi masku, a ako se ona pravilno ne nosi i nema smisla. Za razliku od najmlađih, studenti će biti obvezni nositi maske. Sada nam predstoji dogovoriti mjere za učenike predmetne nastave i srednjoškolce. Oni se u danu susreću s više različitih nastavnika, dio srednjoškolaca ima i praktičnu nastavu i za to nam je potrebno više vremena', kazala je Ivana Pavić Šimetin, predstavnica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Večernji list.

'Nije svaka škola u svakom gradu jednaka', zaključio je ministar obrazovanja. Time se vodeći, već sada je jasno da će 16 osnovnih i 10 srednjih zagrebačkih škola čije su zgrade stradale u potresu iduće školske godine imati skraćeni školski sat – umjesto 45 trajat će 40 minuta kako bi se dobilo na vremenu za potrebnu temeljitu dezinfekciju škola između dviju smjena. Tu je izmjenu od Ministarstva obrazovanja tražio Ured za obrazovanje Grada Zagreba. Jasno je i to da će učenici koji putuju u škole javnim gradskih prijevozom ili pak organiziranim školskim autobusima također za vrijeme putovanja morati nositi maske. To pravilo podliježe odluci o ponašanju u javnom prijevozu.

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Syda Productions

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

[VIDEO] Back to School: Kako preživjeti prvi dan srednje škole? Teodor ti donosi savjete i svoje iskustvo!

Opet ćemo moći u kino! Cinestar je najavio da otvara svoja vrata – ali neće sve biti kao prije, stižu neke izmjene

Ovo su 4 najgora tipa profesora kakve će svi imati barem jednom! Evo kako se nositi sa svakim od njih

Škola Učenici maske nastava korona virus školska godina 2020./2021.

Još vijesti