Slika nije pronađena

Obično u restorane idemo kada smo gladni i tražimo one u kojima je hrana odlična, a tek nam je sljedeće na listi prioriteta to kako je restoran uređen te kakva je atmosfera ondje, sviđaju li nam se slike na zidu i slične stvari.

Ipak, u nekim svjetskim restoranima naglasak nije toliko na hrani, koliko na ugođaju pa čak i nekim neobičnim detaljima. Saznajte koji su to najbizarniji restorani na svijetu.

Heart Attack Grill, Las Vegas, Nevada

Vlasnik ovog restorana u jednom je intervjuu rekao: 'Nemojte doći u moj restoran jer to nije dobro za vaše zdravlje i ubit će vas.' Naime, ondje poslužuju veoma velike porcije nezdrave hrane, a osobe koje imaju više od 160 kilograma mogu jesti koliko žele – besplatno.

Ithaa podmorni restoran, otok Rangali, Maldivi

Na lokalnom jeziku Ithaa znači 'majka bisera', a ovaj je neobični restoran smješten oko pet metara ispod mora. Strop i zidovi su prozirni tako da, dok jedete, možete imati pregled nad okolnim morskim dnom u radijusu od 180 stupnjeva. Restoran je posebno poznat i po carpacciju od jastoga.


Twin Stars, Moskva, Rusija

U Moskvi u Rusiji postoji bar koji ima konobarice i sve ostalo osoblje koji su svi redom blizanci. Dakako, ne mislimo na horoskop već na braću i sestre blizance. Vlasnik kaže kako ga je na ovo potaknuo film 'Kingdom of Crooked Mirrors' u kojem jedna djevojka pronalazi svoju sestru blizanku gledajući u ogledalo.

Hachykio, Sapporo, Japan

Vlasnik ovog restorana ima strogo pravilo koje se mnogima ne bi svidjelo – mora se sve pojesti s tanjura. Ako ne pojedete, platit ćete kaznu! Naime, hrana koja se servira u tom restoranu dolazi iz mora i oceana i vlasnik kaže kako je nema smisla bacati  budući se ribari jako namuče da bi je pribavili. Iz toga je razloga uveo ovo neobično pravilo.


Conflict Kitchen, Pittsburgh, Sjedinjene Američke Države

Malo sukoba u kuhinji nije loše, ali ova je kuhinja sva bazirana na sukobima. Naime, servira hranu koja potječe iz zemalja s kojima je SAD u konfliktu, primjerice iz Afganistana ili Kube. Hranu zamotavaju i u poseban papir, primjerice onu kubansku u papir na kojem su priče Kubanaca koji žive izvan Kube.

Moderni toalet restoran, Hong Kong i Tajvan

Ovo je lanac restorana u kojem gosti sjede na WC školjkama, a hranu jedu iz noćnih posuda ili malenih WC školjaka.  Verzija ovakvog restorana nedavno je otvorena i u Los Angelesu.

Barbie Cafe, Taipei, Tajvan

Restoran je otvorio Mattel, a sve je uređeno u ružičastoj boji te su posvuda lutkice i fotografije popularne Barbie. Na meniju se također mogu pronaći Barbieni omiljeni recepti kao što su makaroni i salata za ljepotu od lososa.

Dinner in the Sky, svuda po svijetu

Ovo je zapravo ogromna dizalica s restoranom koja se može  montirati bilo gdje na svijetu. U restoran stanu 22 osobe, a  podigne se na oko 50 metara visine. U restoranu imate objed, konobara koji vas poslužuje, piće i zabavljača.

Safe House, Milwaukee, Wisconsin, Sjedinjene Američke Države

Ovaj restoran pun je tajnih vrata, lozinki i zidova koja se pomiču. Kada konačno pronađete ulaz i put do svoga stola možete naručiti tzv. spy-tini, koktel koji će stići u vakumskoj tubi.


Villa Escudero Waterfalls, San Pablo, Filipini

Ovaj restoran ima stolove od bambusa koji stoje samo nekoliko metara od ogromnog vodopada. Tako možete jesti i umakati noge u vodu koja pljušti svuda okolo.

Chillout, Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Ovaj je restoran sav u ledu, na ulazu dobijete debele kapute, kape, rukavice i šubare. Poslužuju vruća pića i jela kao što su kebab, čokolada, čaj ili čak i moktele (koktele bez alkohola).

Ninja, New York, Sjedinjene Američke Države

U ovom restoranu konobari su obučeni kao nindže te će pred vama izvoditi razne vratolomije i pokušat će vas prestrašiti kad se najmanje nadate.

Al Johnson's Swedish Restaurant & Butik, Sister Bay, Wisconsin, Sjedinjene Američke Države

Ovo je neobični restoran koji na krovu ima travu, a tu travu pasu koze. Posluživat će vas konobarice obučene u tipičnu švedsku narodnu nošnju te ćete moći isprobati i razne švedske specijalitete.

Dick's Last Resort, diljem Sjedinjenih Američkih Država

Ljudi dolaze u ovaj restoran i plaćaju da ih se maltretira. Dakle, konobari bacaju salvete u goste, vrijeđaju ih te im zabijaju glavu u tanjur s hranom. Vjerovali ili ne, ovo je turistički raj!

N.LJ.J.
Foto: Sxc.hu

restorani zanimljivo svijet

Još vijesti