Slika nije pronađena

Kada bismo u razredu pitali: 'Tko voli jesti hamburgere?' zasigurno bi puno ruku bilo u zraku, ako ne i sve. Hamburger je jedan od najpopularnijih fast foodova i kada bi roditelji dopustili, mnogi bi ga jeli baš svaki dan.

No, kamo god krenuli, naviknuli smo na manje – više jednake hamburgere. Stoga, što kažete na neke neobičnije kombinacije? Dobar tek!

Hamburger sa slaninom i krafnama

Ovakav hamburger doista postoji, a prodaje se u restoranu Little Egypt u New Yorku. Pravi se tako da se između dvije krafne stavi slanina i malo sira te povrća, a na vrhu također slanina. Sve je veoma masno i s puno umaka.

Kimchi burger

Kimchi je tradicionalno korejsko jelo s povrćem u umaku i s mnogo začina koji su poprilično ljuti. Dakle, uz pljeskavicu ide i ovo jelo zajedno u pecivu. Započnite s malim zalogajima i uživajte u iskustvu koje će vam donijeti suze na oči, doslovno.


Hot dog burger

Za ljubitelje hamburgera i hot dogova ova je iskustvo koje na jednom tanjuru sljubljuje dva savršena jela. Ovo se jelo može kupiti na malim štandovima na ulicama Londona. Dakle, jedna kriška peciva, umaci, salate, pljeskavica, sir, a na to hrenovka prerezana po pola po duljini i tek onda završna kriška peciva.

Burger s kikirikijem

Matt's Place, restoran u Montani, pravi hamburgere s kikirikijem. Oni miješaju nasjeckane kikirikije s majonezom i s time premazuju pecivo i pljeskavicu te prave ultra slasne hamburgere.

Burger s grilanim sirom

Obično se grila pljeskavica ili paprika koja se stavlja u hamburger, ali postoji i varijacija da se stavi grilani sir. Dakle, zajedno s pljeskavicom lagano se izgrila sir i stavlja u hamburger taman kad se počne topiti. Ovako se svi sastojci prožmu do savršenog okusa.


Prženi hamburger

Čuli smo za mnogo toga prženog (krumpirići, nuggetsi, itd.), ali za prženi hamburger još ne. Ako vas put nanese u Škotsku, svakako isprobajte ovaj lokalni specijalitet.  Dakle, hamburger se umota u tijesto, a potom prži u dubokom ulju. Oni koji su probali kažu da prženi krumpirići idu savršeno uz to.

Hamburger od krumpira

Ne smijemo zaboraviti vegetarijance na ovoj listi jer ih je danas sve više. Donosimo najpoznatiju vegetarijansku poslasticu iz Indije – hamburger od krumpira. Recept je jednostavan – pečeni krumpir se smrvi i formira u pljeskavicu te stavi u pecivo, a sve se začini kokosovim umakom. Za prste polizati!

N.LJ.J.
Foto: Sxc.hu

hamburger svijet zanimljivo fast food

Još vijesti