Slika nije pronađena

Štrajk u osnovnim, srednjim i visokim školama, fakultetima i znanstvenim institucijama počinje u petak, 25. rujna, i trajat će dok štrajkački odbor ne donese odluku o prekidu, objavili su danas čelnici Vertikale sindikata obrazovanja na konferenciji za novinare.

Neuspjeli pokušaj mirenja je predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić slikovito opisao rekavši kako su bili pozvani na večeru, a zdjela je bila potpuno prazna. Ponudili su nam da se dogovorimo koliko i kome bi se trebale podići plaće, a oni će to provesti nakon što dobiju izbore, i to na riječ' prenio je Index.hr

Nema nastave u školama, ni ispita za studente

Za studente neće biti ispita, za učenika nastave i svi poslovi sufinancirani iz državnog proračuna neće se obavljati, a instituti i fakulteti neće raditi osim štrajkbrehera, ustvrdio je Ribić.

U štrajk se ide sigurno i trajat će do ispunjena zahtjeva ili do tehničke Vlade, a o tome ćemo još naknadno odlučiti, nakon analize pravne situacije. Sindikati su svoje odradili,  a sada je red na članstvu, kazao je Ribić.

Foto/Izvor: Index.hr
I.N.

štrajk škole

Još vijesti