Slika nije pronađena

Ova društvena mreža u zadnje vrijeme ima sve više problema, a oni propusti koji posebno zabrinjavaju korisnike tiču se sigurnosti. Lozinke od hrpe korisnika izgleda nisu bile baš tajne. A u cijelu je priču uključena sigurnost na još jednoj popularnoj društvenoj mreži.

Teško je uopće pobrojati sve probleme koje je Facebook imao u zadnje vrijeme, ali izgleda da još uvijek nije kraj. Jučer se otkrilo još nešto! Facebook je imao grešku koja se ticala lozinka korisnika. Stotine milijuna lozinka korisnika na Facebooku, Facebook Liteu i Instagramu bile su lako vidljive. Inače su lozinke napisane u kodu tako da ih nitko ne može vidjeti, ali sada nisu bile kodirane. To znači da svi koji rade u Facebooku, što je tisuće i tisuće zaposlenika, moglo vidjeti tvoju lozinku i ulogirati ti se na Facebook bez problema. Vidljive su bile sve lozinke, bez obzira na to koliko ste ih nedavno izmijenili.

via GIPHY


Ovo je bio jackpot za hakere! U izjavi za medije Facebookov zamjenik predsjednika Pedro Canahuati ispričao je: 'Naš sustav za logiranje je dizajniran na način da maskira lozinke koristeći se tehnikama koje ih zamaskiraju da ne budu čitljive. Da budemo načisto, lozinke nisu ni u jednom trenutku bile vidljive nikome izvan Facebooka i nismo pronašli nikakve dokaze da je bilo tko unutar organizacije zloupotrebljavao ove informacije.'

Dodao je i da je Facebook sada popravio ovu grešku, ali da će obavijestiti sve korisnike Facebooka i Instagrama čije su lozinke možebitno bile zahvaćene ovom tehnološkom greškom.

Za svaki slučaj, bilo da vam koja od ovih društvenih mreža pošalje ili ne pošalje, obavijest, najsigurnije je da promijenite svoju lozinku.

Foto: Pixabay/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Facebook još jednom razočarao korisnike - pomoću jednog podatka koji ste dodali svatko vas može pronaći

Želite se odmoriti od Facebooka, ali zadržati Messenger? Saznajte kako to možete napraviti

Fejs je i dalje 'must have' – nove statistike pokazuju pravu istinu o broju korisnika društvenih mreža

sigurnosti problem lozinke facebook instagram

Još vijesti