Slika nije pronađena

Prije nekoliko su dana donijeli ovu veliku odluku. Oni koji od sada budu ova tri upitna emojija koristili u pogrešne svrhe, dobit će upozorenje i bit će blokirani.

Breskva, patlidžan i kapljice – kod korištenja ta tri emojija od sada trebate biti oprezni. Hrpa je korisnika koristila ova tri emojija za opisivanje seksualnih aktivnosti, što nikako nije bila prvotna namjera kada su se sličice kreirale. Od sada će svi oni koji ih koriste za opisivanje seksualnih aktivnosti, razgovore ili šale o seksu, mogli bi biti blokirani.
Iz Facebooka su rekli i da je protiv novih pravila da se zabranjeni emojiji koriste za pokrivanje intimnih dijelova tijela u slikama koje se dijele na platformama. U uvodu ovog novog dodatka Facebook navodi da on podvlače crtu 'kad sadržaj olakšava, potiče ili koordinira seksualne susrete.' Bilo da je riječ o izravnom nuđenju ili poticanju seksualnih razgovora i sadržaja ili sugestivnom poticanju, Facebook će od sada uklanjati svaki takav sadržaj. Nekoliko uzastopnih kršenja pravila o korištenju emojija ili eksplicitnom sadržaju može rezultirati trajnom deaktivacijom računa.

Ova odluka Facebooka mnoge je razbjesnila jer im nije jasno da se rješava ovakav neozbiljan problem, a postoje puno ozbiljniji.
Dok god ove emojije koristiš kako bi rekla frendici da upravo pečeš patlidžane ili da vani pada kiša – sve je u redu.

Foto: Freepik – rawpixel.com/ Twitter

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Instagram Miley Cyrus gori, a na njemu možeš završiti i TI! Evo što je smislila ovaj put

Instagram je zabranio hrpu filtera i ima dobar razlog – evo koje to točno više nećeš moći koristiti

Na Facebook dolazi redizajn s nekoliko novih opcija, a jedna će te posebno oduševiti

facebook instagram blokiranje korisnika emojiji

Još vijesti