Ulošci

Još jedna županija planira financirati besplatne higijenske uloške u svim srednjim školama! Ovo su odlične vijesti za sve djevojke u srednjim, ali i u osnovnim školama gdje se planiraju sufinancirati higijenski ulošci kako bi sve higijenske potrepštine bile dostupne svim djevojkama.

Krapinsko-zagorska županija također je jedna od onih koja će financirati i sufinancirati besplatne uloške svim djevojkama u srednjim i u osnovnim školama. Ovo je još jedna odlična vijest nakon drugih gradova i škola koje su također donijele ovu odluku, a u Krapinsko-zagorskoj županiji je ovaj prijedlog podnio Forum mladih, piše Zagorje.com. Time apeliraju na sve srednje i osnovne škole kako bi prihvatile isti prijedlog, ali i na cijelu Hrvatsku kako bi sve djevojke dobile besplatne higijenske potrepštine koje su uvelike potrebne kod menstruacije.

via GIPHY

Oni žele u potpunosti financirati uloške u srednjim školama, a u osnovnim ih planiraju sufinancirati. Svi su upoznati s problemom menstrualnog siromaštva gdje pojedine djevojke nemaju dovoljno novčanih sredstava kako bi si omogućile uloške pa samim tim i često izostaju s nastave zbog tog problema. No, ovim promjenama se taj problem pomalo rješava, pogotovo ako će se ta inicijativa proširiti na području cijele Hrvatske kao što je već napravila Škotska gdje je ova inicijativa već provedena.  


Pogledajte još:

Jedan hrvatski grad uvodi besplatne menstrualne uloške u sve svoje osnovne škole

Što se događa svaki dan tvog menstrualnog ciklusa: Od prvog dana menge do sljedeće menge

Boja menstruacije može otkriti što se događa u tvojem tijelu – provjeri i saznaj o čemu se radi

#zdravlje problem menstruacija besplatni ulošci

Još vijesti