Slika nije pronađena

Svi se možemo složiti da je Instagram jedna od najpozitivnijih društvenih mreža (ili bi barem trebala biti). Objavljujemo stvari koje su nam najdraže, koje nam se najviše sviđaju, koje su nas se najviše dojmile...

Fotke s maturalca, maturalne zabave, selfie s BFF iz izlaska ili omiljeni outfit – sve je to dobrodošlo na Instagram.

via GIPHY


Nažalost, tu i tamo se dogodi da te neki komentar totalno zbedira. Bilo da se radi o potpunom strancu ili nekoga koga znaš, kada dobiješ ružan komentar na slici, jedino što želiš jest maknuti taj komentar. Nekad te toliko protrese da čak izbrišeš i sliku, jer odjednom ti se više ne sviđa slika.

Instagram je odlučio stati na kraj takvim komentarima te uvodi novi alat koji će automatski prepoznavati negativne komentare koji potiču na bullying i odmah ih brisati. Također, ako se uoči da se radi o nečemu što se ponavlja, poduzet će i druge mjere kako bi se to spriječilo.


Vjerojatno se pitaš na kakve se sve to komentare odnosi? Na one koji vrijeđaju nečiji izgled i psihičko zdravlje, ali i prijetnje koje ugrožavaju nekoga.

via GIPHY


Jedina mana je ta što nažalost neće moći prepoznavati zlobne komentare na hrvatskom. Ipak, dosita su se potrudili s obzirom na to da uspijeva prepoznavati engleski, španjolski, portugalski, arapski, njemački, ruski, francuski, japanski i mandarinski.

Ovo nije prvi put da se Instagram trudi oko toga da uvede pozitivnu energiju na Instagram: osim što su imali hrpu kampanja koje promoviraju upravo tu, organizirali su i event u Los Angelesu 'Kindness Prom', koji slavi mlade ljude koji se trude činiti sebi i drugima dobro!

Osim ovog updatea, čini se kako nas ubrzo čeka još nekoliko novosti. Instagram navodno testira nekoliko novih opcija. Jedna od njih je mogućnost da prestaneš pratiti njegove objave (ne pokazuju ti se na feedu), ali i dalje pratiš tu osobu. Sigurni smo da će svih razveseliti i novi efekt na Instagram storyju, 'slow mo', koji snima usporenu snimku, a navodno će se moći i reagirati na storyje pomoću emojija!

via GIPHY


Dok čekaš nove opcije, ovdje škicni i naš Instagram!

Foto: Giphy/Pixabay

A.Š.

Pročitaj još:

Novi Instagram update – uskoro ćemo moći 'skinuti' sve što smo ikad objavili

COOL Instagram uvodi novu opciju zahvaljujući kojoj će tvoje fotke izgledati kao da su profesionalne!

Instagram mijenja izgled naslovnice – uvodi dvije promjene i postaje aktualnija mreža!

novo instagram update

Još vijesti