Slika nije pronađena

Ali to se nije dogodilo svim korisnicima. Tako neki sada i dalje ne vide broj lajkova na tuđim objavama, a drugi vide. Ovih dana krenuli su s novim eksperimentom i on opet ima veze s lajkovima.

Nekima je ova novost već došla, drugima nije i tek će doći, a nekima možda niti ne dođe. Eksperimentiranja koja provodi Instagram ne zahvate uvijek sve korisnike i pogotovo ne u isto vrijeme. Prije dvije godine shvatili su da lajkovi i njihov broj na objavama negativno utječu na ljude i njihovo mentalno zdravlje te su započeli eksperiment gdje su ih skrivali. Tako su sakrili broj lajkova da ih drugi korisnici ne vide na tuđim objavama. Nisu svi profili bili uključeni u ovaj eksperiment, a neki i dan danas još vide broj lajkova sasvim normalno kao i prije.

Sada pak isprobavaju nešto novo. Po ovom novitetu, korisnici će sami birati kako žele vidjeti lajkove na objavama. Tako će ih oni koji požele moći isključiti, kako na tuđim objavama, tako i na svojima, a ako to ne žele, moći će staviti da ih vide, kao i da drugi vide broj lajkova na njihovim objavama. Ovo rade kako bi stavili fokus na sadržaj koji se dijeli, a ne na broj lajkova.

Foto: Instagram

Ova će se opcija moći pronaći u Postavkama i moći ćeš ju promijeniti kada god poželiš. Ako ti još uvijek nije došla ova obavijest od Instagrama, vjerojatno bude uskoro.

Pogledajte još:

I tebi non stop dosađuju spamovi na Instagramu? Evo kako ih se možeš riješiti jednom zauvijek

Fotka koju je objavila Billie Eilish u par dana postala jedna od najlajkanijih u povijesti Instagrama

Sramotne stvari koje MORAMO prestati raditi na Instagramu: Ovih 5 su najgore!

novo eskperiment lajkovi instagram

Još vijesti