Slika nije pronađena

Za većinu je socijalno distanciranje donijelo puno velikih promjena u načinu života. Od češćeg kuhanja, čitanja, gledanja tv-a, do ovladavanja raznim novim aplikacijama i oslanjanja u velikoj mjeri na aplikacije za dopisivanje kako bi održali kontakt s prijateljima.

Nažalost, nema više ni druženja s prijateljima kod kuće na kauču i grupnog stalkanja na Instagramu. Mnogima je to bio jedan od najdražih hobija koji je prije globalne pandemije zauzimao velik dio vremena. Ali sada, Instagram uvodi novu značajku koja omogućuje korisnicima da to rade na daljinu, piše Journal.hr.

Co-watching vam omogućava gledanje Instagram objava s prijateljima putem video chata unutar Instagrama. U to spadaju spremljene, lajkane i predložene fotografije i videozapisi. Da biste omogućili ovu novu značajku, kliknite na ikonu videozapisa u već postojećem threadu DM-a ili kliknite na znak plus na vrhu svog Direct inboxa. Na taj način možete stvoriti željenu grupu za chat i odatle kliknite na ikonu videozapisa. Potom dodirnite ikonu fotografije u donjem lijevom kutu video razgovora kako biste prikazali objave koje možete zajedno gledati kao grupa.



Možda ste primijetili i novi Stay Home gumb koji je fiksiran u gornjem lijevom kutu vašeg Instagram Storyja. On objedinjuje sve Storyje ljudi koje pratite, a koji također koriste naljepnicu Stay Home kako bi dokumentirali kako provode vrijeme dok prakticiraju društveno distanciranje kod kuće, piše Journal.hr.

Osim što uvodi nove značajke koje pomažu korisnicima da održavaju osjećaj povezanosti dok su u izolaciji, Instagram dodaje i alate koji nam pomažu da budemo informirani točnim činjenicama o COVID-19. Kako bi smanjio cirkulaciju dezinformacija, Instagram je objavio da će uklanjati sadržaj vezano uz koronavirus ukoliko ga nije objavila vjerodostojna zdravstvena organizacija, kao i to da će smanjiti sadržaj vezano uz COVID-19 koji treće strane prijave kao pogrešne činjenice u Feedovima i Storyjima. Instagram je također zabranio oglase i sponzorirani sadržaj za proizvode koji tvrde da štite ljude od koronavirusa, kao i za medicinske potrepštine poput maski za lice.

Foto: Shutterstock.com - Natee Meepian/ Giphy

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Dosadno ti je? Super! Zaprati ovih 7 Instagram profila – svaki dan će te zabavljati kul sadržajima

[WOW] Top 10 najlajkanijih fotki na Instagramu ovog trena – prva vodi s 54.2 milijuna lajkova!

Instagram uvodi novu opciju koja bi ti se mogla sviđati! Nikome nije jasno zašto to već nema...

novo co-watching opcija instagram

Još vijesti