Slika nije pronađena

Kao i sa svakim novim dodatkom na Instagramu, i ovaj dolazi u valovima. Neki ga mogu već sada koristiti, a kod drugih će doći nakon nekog vremena. Za neke će ovo biti totalno nebitno, ali za druge itekako važno.

Od trenutka kada je popularni pjevač Sam Smith izjavio da ne želi da mu se obraća sa zamjenicom 'on' već 'oni' jer se identificira kao rodno nebinarna osoba, ovo je postalo popularno i mnogi su počeli slijediti njegov primjer. To znači da se ne osjeća niti kao muškarac, niti kao žena. U zadnje je vrijeme ovo postao izuzetno važno, a zato se sada i Instagram odlučio dodati zamjenicu u opis profila. Radi se o novom dodatku uz pomoć kojeg će korisnici moći napisati kao koji spol se identificiraju i to će im pisati kraj imena – i vidjeti se odmah kada netko otvori njihov profil.

Ovaj je updejt prvim ljudima došao već 11. svibnja i dostupan je u samo nekim državama svijeta, ali su iz Instagrama najavili da će biti dostupno baš svugdje. Moći ćeš dodati zamjenicu, ali ju i maknuti ako se ipak odlučiš sakriti tu informaciju. Bit će vrlo jednostavno ovo dodati, samo ćeš trebati otići na 'Uređivanje profila' i tu će se pojaviti opcija gdje ćeš moći dodati do maksimalno 4 zamjenice. I dok je nekima ovo totalno glupo i ne shvaćaju zašto je to uopće trebalo dodati, drugi su oduševljeni jer na ovaj način mogu pokazati svoj identitet.

Pogledajte još:

Kako vidjeti i znati tko te otpratio na Instagramu? Ovo su tri najbolje aplikacije za to

Nemoj imati nerealna očekivanja: Ovih 6 stvari parovi rade SAMO na Instagramu – ne i u stvarnosti

Sramotne stvari koje MORAMO prestati raditi na Instagramu: Ovih 5 su najgore!

identitet novo instagram

Još vijesti