Slika nije pronađena

Incident između dvoje učenika četvrtog razreda III. Gimnazije u Osijeku koji se dogodio 21. siječnja ove godine umjesto isprike jedno drugom završiti će na Prekršajnom sudu. Naime, dvoje učenika, mladić (17) i djevojka (18) posvađali su se oko utičnice za struju.

Ivona je ispričala što se tog dana dogodilo: “Ja sam bila dežurna taj dan i otišla sam na prvi kat gdje sam zatekla svog razrednog kolegu koji je sjedio na mom mjestu. Rekla sam mu da ide kat niže jer on nije dežuran. Nije htio već mi je rekao da mora uključiti u struju svoj laptop, rekla sam mu da to može uraditi i dolje. On je odbio i ja sam mu isključila punjač s namjerom da uključim punjač svog mobitela, on ga je isključio i uključio punjač laptopa usput mi prijeteći.

Otišla sam do pedagoginje i rekla sam joj da s kolegom imam problema. Ona je došla sa mnom i rekla mu je da se makne s dežurnog mjesta, nije ju poslušao već joj je odgovarao. Pedagoginja je otišla po ravnateljicu kojoj on nije htio ni reći kako se zove pa je ona pozvala našu razrednicu.

Nitko od njih nije ga uspio odstraniti s dežurnog mjesta, ostali smo nas dvoje sami i dalje smo se nastavili prepirati oko utičnice da bi me on u jednom trenutku udario šakom u prsa, zatim me nabio u zid i ja sam pala na pod. U padu sam ga uhvatila za ruku i uspjela ogrepsti. Zaradila sam hematome, bolove u prsima i vratu i lakši potres mozga o čemu imam medicinsku dokumentaciju. Tjedan dana obilazim liječnike jer me sve boli i još najmanje dva tjedna neću moći u školu što bi moglo utjecati na moju maturu. Ne znam kako ću sve to stići jer kraj školske godine je blizu. Najviše me povrijedilo postupanje policije. Bili su neuobičajeno brzi i ne vidim temeljem čega su donijeli naredbu da se jedno drugom ispričamo ignorirajući činjenicu da sam fizički napadnuta i ozlijeđena. Ja se nemam zbog čega njemu ispričati
”, rekla je učenica Ivona Rosić.

Nakon toga što se dogodilo ravnateljica Snježana Barabaš Seršić pozvala je policiju.

Skočile smo kad smo čule da leti stolac. Što se točno dogodilo, nitko nije vidio – kaže ravnateljica. Učenika je, dodaje, deset puta zamolila da ode kući, ali je odbijao. – Nije htio ni sići u prizemlje, kao da mi ne postojimo”, govori.

Kada smo rekli da ćemo zvati policiju, odgovorio je: “Zovite koga hoćete, mama mi je načelnica” ”, potvrđuje Ivoninu verziju priče.

Majka mladića, Dubravka Vilhelm, načelnica Sektora za granicu u PU osječko-baranjske kao i Ivonini roditelji pojavila se u školi ubrzo nakon incidenta.

Čim sam došla razgovarala sam sa svojim sinom i rekla sam mu da se odmah ispriča kolegici što je on preda mnom i učinio. Rekao mi je oko čega je izbio sukob i da je u jednom trenutku stavio ruku na utičnicu želeći onemogućiti Ivonu da uključi punjač mobitela. Ona ga je ogrebla po ruci i on je instinktivno odmahnuo rukom zakačivši je tako da je ona pala preko stolice na pod”, rekla je Dubravka Vilhelm, učenikova majka.

Više pročitajte ovdje i ovdje.

L.B./izvor: 24sata, Večernji list

foto: Tumblr

...Pročitajte još...

...Nasilje u hrvatskim školama - školskog kolegu udara po glavi, a ostali samo promatraju!...

...Maloljetni zlostavljači: nasilno ponašanje djece prema roditeljima rastući trend!...

...Nasilje u školama – koje su zagrebačke škole najgore?...

iii. gimnazija u osijeku tučnjava dežurstvo