Slika nije pronađena

Kako opisuju oni koji su to vidjeli na svoje oči, profesor je ustao i izbacio osam učenika van iz razreda. Nakon toga je jedan od njih pljunuo na klupu, a profesor ga je uhvatio za vrat i udarao po glavi i nogom udario u zadnji dio tijela. Zatim je izašao na hodnik i uhvatio drugog na hodniku, odveo ga svoj kabinet, tamo ga odgurnuo u stol i tukao... Kako izvještava RTL, dva put ga je pljusnuo i jednom udario u tijelo.


U tom trenu je u kabinet ušla psihologinja i spriječila daljnje nasilje, a naknadno je intervenirala i policija – potvrdio je to glasnogovornik PU međimurske. Oni provjeravaju navode iz prijave, a o događaju je upoznato i Ministarstvo i ravnatelj škole. On je za Vijesti.hr rekao: 'Nešto se dogodilo, a što točno to još moramo utvrditi. Koliko znam nema strašnih posljedica, ali situacija zahtjeva ozbiljnu reakciju. S informacijama o događaju izaći ćemo nakon što obavimo proceduru prema svim pravilnicima'.


via GIPHY


Nasrtaju profesora su, kako piše portal 24sata, prethodile provokacije učenika. Učenici su bili nemirni na nastavi, smijali se, dobacivali i navodno profesore gađali kredom i to je bila 'kap koja je prelila čašu'. 'Jednostavno je puk'o', rekli su učenici za 24sata.

Zasad je poznato da su učenici nakon nemilog događaja pozvali školsku psihologinju i policiju u školu, a da je profesor uputio liječniku učenika na kojeg je nasrnuo, no ovaj je to odbio jer nije htio da za incident doznaju njegovi roditelji. No, i oni su pozvani u školu... Ravnatelj je naknadno potvrdio da je majka jednog od učenika bila u školi i da osuđuje ponašanje i svojeg djeteta i profesora. Tata drugog učenika se također odazvao pozivu ravnatelja, ali taj je učenik rekao da ga nitko nije tukao. Taj isti učenik, prema pisanju 24sata, odnosno riječima ravnatelja, 'unazad dva mjeseca gađa profesora kredom u leđa dok on piše po ploči. Uvijek ima izgovor da gađa nešto drugo, a onda kao slučajno pogodi profesora. Profesor je jednostavan čovjek, pravedan ali strog, 40 godina radi u struci. Učenik ga je povrijedio i vjerojatno je izgubio živce i vikao na njega i to nije dopustivo', dodao je ravnatelj.

U međuvremenu se oglasio i sam profesor, Franjo Dragičević. 'Ja sam odreagirao na način, kad sam ustanovio koji je učenik to napravio, da sam ga gurnuo nogom, da ne kažem, nisam ga ozlijedio. Onda sam ga u kabinetu, nisam ga mlatio, ali sam gurnuo, isto tako drugog učenika. On je pljunuo na stol učenika, pa sam prema obojici primijenio isti tretman', rekao je. 'Ja sam to napravio i da bi morao, opet bi napravio, sram me da sam morao... Mene ne štiti sustav, mene ne štiti uprava škole, ravnatelji su ok, ali sustav nastavnike ne štiti', dodao je Dragičević.


Njegovi učenici tvrde da mu nasilje nije strano... 'Profesor je znao lomiti trokute, vikati, vrijeđati učenike, bilo je svašta, prijetnje, prijetio je da će zvati policiju, svašta', rekao je jedan od učenika za RTL.

Na događaj se osvrnulo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja... 'Škola je mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja. Ministarstvo je kontaktiralo školu kako bi dobilo punu informaciju te zatražilo hitno očitovanje, a spreman je i krizni tim za psihološko savjetovanje koji u svakom trenutku može biti na raspolaganju školi ako ga škola zatraži', rekli su iz Ministarstva.


Foto: RTL Screenshot/Giphy/Profimedia

M.Z.


Provjeri još...

Izvanredno stanje u osječkoj školi – učenik skalpelom prijetio da će ubiti sebe i kolege!

Zar je to moguće?! Za seksualno zlostavljanje učenice u školi u Slavoniji domar NIJE dobio otkaz

VIDEO Procurila snimka s maturalne zabave – pogledajte brutalni nokaut koji je učenik zadao profesoru

profesor Čakovec Tehnička škola tučnjava Učenici nasilje