Slika nije pronađena
Fortnite je gotov, završio, došao do kraja. U posljednjoj epizodi, prigodno nazvanoj 'The End' sudjelovali su milijuni igrača i gledatelja diljem svijeta.

Više od šest milijuna ljudi gledalo je, na različitim platformama, kako se u igri otvara velika crna rupa i guta sve što se pred njom nađe. Tome treba pridodati i milijune igrača koji su u tom trenutku bili u samoj igri, piše Zimo.hr. Igra je od tog trenutka nedostupna za sve, odnosno ako ste pokušali pokrenuti ili posjetiti stranicu Epic Gamesa, dočekala vas je velika crna rupa. Nakon što je sve progutala crna rupa nastala je panika. Neki su igrači, misleći da su njihove konzole i računala zaraženi virusom, čak i prijavljivali probleme Epic Gamesu odnosno Sonyu (oni koji igraju na PlayStationu).


No, sve je to zapravo dobro osmišljen marketinški trik kojim se želi zadržati pozornost igrača, privući nove, ali i omogućiti autorima igre da obave tehničko održavanje servera koji su posljednje dvije godine pod stalnim opterećenjem. Epic Games je čak otišao toliko daleko da su obrisali sve tweetove sa službenog profila Fortnitea, osim linka na prijenos 'The Enda'. Uključite li link, uz crnu rupu na sredini ekrana povremeno se mogu vidjeti i brojevi, koji na prvi pogled izgledaju kao da su nasumično odabrani. Najzagriženiji igrači Fortnitea smatraju pak da su brojevi '11, 146, 15, 62' zapravo skrivena poruka koju je potrebno dešifrirati. Neki nagađaju da '11' simbolizira sljedeće poglavlje Fortnitea, dok drugi značenje traže u nekim drugim dijelovima igre, piše Zimo.hr.


Manje od 48 sati nakon što je Fortnite progutala crna rupa, 'iz pepela' se podigao Fortnite - Chapter 2. Objavom trailera i službeno je otvoreno novo poglavlje u Fortniteovoj povijesti. Iako igrači tek trebaju istražiti cijelu igru, odnosno otkriti što je sve novo, procurile su neke informacije. Prije svega, nova je mapa odnosno novi otok na kojem se igra odvija. Podijeljen je na 13 novih lokacija koje igrači mogu istražiti i odabrati jednu na kojoj će započeti svoju misiju. Najupečatljivija promjena ili novina, kako hoćete, je igra u vodi. Tako likovi sad mogu pecati, plivati pa čak i voziti čamce, piše Zimo.hr.Od značajnijih promjena tu je sad liječenje suigrača, nošenje ozlijeđenih suigrača na sigurno i zajednička proslava ostvarenog uspjeha. Igrači su dobili i cijeli niz novih mjesta za skrivanje s kojih mogu zaskočiti protivnike, a mogu koristiti i novo oružje kako bi bili još ubojitiji. Mnoge će iznenaditi i novi način sakupljanja bodova i medalja, ali o čemu se točno radi, tek ćete vidjeti.
M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

Mobilne igrice nisu zaboravljene! Ovo je sedam najzaraznijih koje trebaš skinuti ASAP

Lista zabranjenih igrica: toliko strašne da su povučene iz prodaje

Ovisnost o videoigrama službeno postala bolest koja prijeti trećini svjetskog stanovništva – jesi li i ti dio njih? ANKETA

Ispuni anonimnu anketu u nastavku...Foto: YouTube Screenshot/ Twitter/ YouTube/ Giphy/ Playbuzz

Igrica crna rupa The End Fortnite chapter 2