Slika nije pronađena
Fortnite Battle Royale je najpopularnija videoigra današnjice, ali i pop kulturni fenomen.

Mlađe generacije će tako Keanua Reevesa prepoznati prvenstvo zbog lika u popularnoj igri, a ne zbog glumčeva bogatog opusa. Prema posljednjim službenim informacijama, Fortnite ima 250 milijuna registriranih igrača, više nego 229 država svijeta ima stanovnika, piše Index.hr.
Vrhunski nogometaši poput Antoinea Griezmanna slavili su pogotke plesom iz igre, a jedno je vrijeme bilo nemoguće provesti nekoliko minuta na internetu da ne vidite video nekog kako 'flossa'.


Dokaz je to da Fortnite danas ima nevjerojatan utjecaj. Kako i ne bi, kad ima više od 250 milijuna registriranih igrača. Više je ljudi tako zaigralo Fortnite nego što ih živi u Brazilu, Pakistanu, Rusiji ili Meksiku. Samo su četiri zemlje s više stanovnika nego što Fortnite ima igrača, to su Kina, Indija, SAD te Indonezija koju je popularni Fortnite možda već prestigao.  Za razliku od nekih popularnih igara iz prošlosti, Fortnite je dostupan igračima na baš svakoj platformi, od računala i MacOS-a, preko konzola pa sve do onih mobilnih. To naravno doprinosi ukupnom broju registriranih igrača, ali i donosi mogućnost da Fortnite imate uvijek sa sobom i možete ga igrati u baš svakoj prilici.


Šokirao je Epic Games i čitavi gaming svijet s najavom da će za jednu natjecateljsku sezonu Fortnite esporta podijeliti nagradni fond od 100 milijuna dolara. Preko noći je tako popularna battle royale igra postala najbogatiji esport svijeta. Godinu prije toliko je iznosio nagradni fond 10 najpopularnijih esportova zajedno. Čak 30 milijuna dolara podijelit će se na Fortnite svjetskom prvenstvu koje se održava ovog ljeta u New Yorku, piše Index.hr.

Iako je igrica tu već neko vrijeme, njena popularnost se ne smanjuje, već suprotno, broj igrača je stalno u porastu.

Foto: Freepik – freepik/ YouTube

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Izgleda kao da je iz igrice, a stvarna je – nova pikselizirana modna kolekcija inspirirana je Simsima

Fortnite manija dosegnula vrhunac – važne informacije za fanove najpopularnije igre na svijetu

Najpopularnija igrica – o njoj svi pričaju, a ekipa u školi zbog nje ostaje bez mobitela

Igrica najpopularnija igrica videoigra Fortnite