Slika nije pronađena

Predstavljamo vam Fortnite, novu video igru koja je postala opsesija tinejdžera i glavni neprijatelj učitelja na nastavi. 'Teško je objasniti koliko je popularna', rekao je učenik sedmog razreda iz Amerike za USA Today, dodavši da Fortnite igraju baš svi u njegovoj školi.Fortnite je predstavljen prošle godine, a dodatnu popularnost postigao je u proteklih pola godine, nakon što je u rujnu izašla besplatna verzija Fortnite Battle Royale. U toj verziji do sto gamera nalazi se na napuštenom otoku i bori za opstanak, odnosno cilj igre je ostati posljednji preživjeli. Radnja se događa u postapokaliptično doba, nakon što je oluja pobila 98% svjetske populacije, a preostalih 2% mora pokušati preživjeti. Da bi u tome uspjeli, preživjeli se moraju boriti sa zombijima ili međusobno...


Brojni klinci su se navukli na ovu igricu i postali ovisni o njoj, a učitelji više uopće ne znaju kako da se bore s tom novom distrakcijom u nastavi. Počeli su masovno oduzimati mobitele učenicima koji igraju Fortnite tijekom sata i upućuju apele roditeljima da djeci i tinejdžerima zabrane ovu igricu jer navodno nije prikladna za učenike osnovnih škola. Prvi puta kada ju gledate ili igrate osjećate se dezorijentirano jer se sve odvija jako brzo. No, nakon odigranog jednog sata možete se početi fokusirati i postaje zabavno.

Da je riječ o fenomenu u gamerskom svijetu, novinarima je potvrdio i Guy Calabro, osnivač Gamers Paradisea. On je rekao kako su svi poludjeli za ovom igrom koja se danas igra u svakoj školi: 'Nisam još vidio igru koja je ovako popularna poput Fortnitea'.


A dodatna ekspanzija, naročito na našem području očekuje se uskoro, s pojavom na Google Play tržištu. Fortnite je za sada dostupan samo na iPhone i iPad uređajima, ali već žari i pali u Europi i Americi.

Foto: Epic Games/Screenshot/Fortnite

M.Z.

Provjeri još...

Ovo smo čekali: Popularna igra koju ste svi igrali konačno stigla na mobitele!

Ono kad ti je fkt dosadno – fora igrice za mobitel koje će ti skratiti vrijeme

Uz Pokemone GO ekipa je totalno poludjela – što će se tek dogoditi uz ovu novu igricu?

Igrica novo Popularno video igra Fortnite

Još vijesti