Slika nije pronađena

Košarka, odbojka, tenis i svi slični sportovi, u srednjim školama i na fakultetima po SAD-u od sada će službeno biti pridružen još jedan sport u kojem će se studenti i učenici moći okušati – i čak ići i na natjecanja. Radi se o Fortniteu.

Fortnite je vrlo popularna videoigrica, kako među srednjoškolcima, tako i među studentima. Nitko tome ne može bolje posvjedočiti od njihovih roditelja. Izgleda da je i obrazovni sustav u Sjedinjenim Američkim Državama prepoznao tu strast, pa će sada tamošnje srednje škole i fakulteti dobiti priliku natjecati se u vlastitoj Fortnite ligi. Ova videoigrica će se u nekoliko američkih škola i na pojedinim fakultetima smatrati sportskom aktivnošću ravnopravnom ragbiju ili bejzbolu, a sve je zasluga jednog startup poduzeća iz Los Angelesa po imenu PlayVS, koje će u suradnji s tvrtkom Epic Games, tvorcem Fortnitea, osnovati ligu u kojoj će se natjecati srednjoškolci i studenti fakulteta, piše Index.hr.


Od samih obrazovnih ustanova se ne očekuje puno, jer će se PlayVS pobrinuti da sudjelovanje bude pristupačno. Sve što bi gameri trebali učiniti je prijaviti se u PlayVS-ov sustav, gdje će im biti dogovoren meč. Po završetku meča, PlayVS će napraviti statistički pregled rezultata, koji će biti dostupan igračima, trenerima i ljubiteljima igre, kao da je riječ o bilo kojoj sportskoj utakmici.Mečevi će se igrati u ekipama koje čine dva igrača i ne postoji ograničen broj timova koji mogu predstavljati jednu obrazovnu ustanovu. Najbolje ekipe će napredovati kroz faze natjecanja i imat će šansu osvojiti prvenstvo. Više od 13.000 srednjih škola je na listi čekanja da im se odobri sudjelovanje u Fortnite ligi, koja će debitirati 2. ožujka, piše Index.hr.Foto: Twitter/ Shutterstock.com - Rawpixel.com

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Jedna je igrica proglašena najpopularnijom ikad! Ima 250 milijuna igrača, a postala je i viralni fenomen

Mobilne igrice nisu zaboravljene! Ovo je sedam najzaraznijih koje trebaš skinuti ASAP

Najuspješnija na svijetu: Jedna se mobilna igrica posebno ističe po svojoj popularnosti, igraš li ju i ti?

Škola Sport Fakultet Fortnite

Još vijesti