Slika nije pronađena

Dani, mjeseci, godine...koja je vaša brojka? Izračunajte koliko ste vremena potratili na popularnu društvenu mrežu Fejs uz pomoć aplikacije.

Najpopularnija društvena mreža Facebook ugledala je svjetlost 'dana' ili bolje rečeno interneta davne 4. veljače 2004. godine i uskoro joj se bliži 11-a godišnjica. Ono što je u početku Mark  Zuckerberg zamislio kao povezivanje studenata s Harvarda sad je postalo svjetsko povezivanje. Ali nećemo o povijesti Fejsa i Zuckerbergu. Oni koji su gledali film Društvena mreža znaju otprilike kako je sve krenulo.

Činjenica je da je Fejs u 11 godina zapanjujuće brzo zarazio cijeli svijet, a to pokazuje i fascinantan broj korisnika – 1,3 milijardi. U čast tomu, Time je napravio aplikaciju koja svakom korisniku, na temelju svih objava, može izračunati vrijeme utrošeno na društvenu mrežu. Ovisnici bi se trebali zabrinuti  jer bi njihova brojka potrošenog vremena mogla biti daleko veća od dana kada su kreirali profil.

Otkrijte koliko ste vremena potrošili na uhođenje bivše cure/dečka, simpatije ili nekog slavnog.

Svoje vrijeme možete izračunati ovdje!

Dani, mjeseci, godine...koja je vaša brojka?

Rezultati Facebook manije:

0 –1 sat: Ti čak ni nemaš Fejs. Svaka čast!

1 sat–31 dan: Proveo si gotovo mjesec dana na društvenoj mreži. Ovo i nije toliko strašno. Možeš odahnuti. Nisi Facebook manijak.

32 dana–64 dana: Vidi se da voliš vjesiti po Fejsu. Smanji malo Facebook maniju – postoji stvarni svijet i van njega.

65 dana–364 dana: Houston, imamo problem! Čini se kako si ovisnik o Fejsu jer si proveo/la skoro godinu dana na njemu. Smiri doživljaj! Zamisli koliko si stvari propustio/la trateći vrijeme na Facebooku.

365 i više dana: Potratio/la si godinu dana na Fejsu?! Briši ga!

I.Č./Izvor: Time.com, Uk.eonline.com

foto: Shutterstock

...Pročitajte još:

Kako pročitati poruku na Fejsu, a da se ne vidi 'seen'?

'Popularni, lajkaroš, igrač' - ovo su tipovi ljudi na Facebooku!

Nova Facebook aplikacija dopušta svima da vide vaše skrivene fotke!

facebook potrošeno vrijeme time aplikacija računanje

Još vijesti