Slika nije pronađena

Na godišnjoj Facebookovoj konferenciji F8 predstavljena je hrpa noviteta, između ostalih i aplikacija koja bi profil na Fejsu u trenu mogla pretvoriti u profil za dejtanje, ali njime ćeš moći upravljati odvojeno od matičnog profila na Fejsu. No, ono što radiš na 'Datingu' neće biti vidljivo tvojim prijateljima. Zvuči zanimljivo?

via GIPHY


Za stvaranje profila na 'Datingu', Facebook će upotrijebiti tvoje preference, interese i popis prijatelja i stvoriti listu ljudi koji bi te mogli zanimati u ljubavnom kontekstu. A budući da o nama FB zna i više nego što znamo mi sami, uopće ne sumnjamo da bi prijedlozi mogli biti zanimljivi, zar ne?


Funkcionirat će ovako – ništa od swipeanja samo unlockanje...

Ikona za 'Dating' bit će dostupna na tvom FB profilu i vodit će te na 'dating home'.


Za registraciju tamo bit će potrebno unijeti svoje ime, a tvoj profil neće biti vidljiv tvojim prijateljima niti na News Feedu. Zatim ćeš moći pretraživati evente u svom gradu i grupe koje te zanimaju, 'otključati' ih i vidjeti 'Dating' profile drugih osoba.


Nekoliko fotki i osnovne informacije bit će 'must have' svakog profila, a ako ti netko baš zapne za oko (i ti njemu/njoj!), moći ćete započeti razgovor. Inbox za 'Dating' će biti odvojen od Messengera i WhatsAppa, a u njemu ćete moći razmjenjivati samo tekstualne poruke – linkovi i fotke bit će onemogućeni, barem u početku.


Testna verzija bit će dostupna za preuzimanje krajem 2018. godine.

Ovim potezom Zuckerberg je ušao u 'otvoreni rat' s Tinderom, čija vrijednost dionice je već pala za 20% nakon objave skorog izlaska 'Dating' aplikacije. Poticaj za ovaj veliki potez uprava Facebooka je dobila nakon što su primijetili da se više od 200 milijuna korisnika Facebooka etiketira kao 'single'. Pa su taj 'problem' očito uzeli u svoje ruke... Zuckerberg je najavio da ova opcija neće spajati ljude s postojećim prijateljima nego s onima izvan tog kruga, te da joj namjena nije pronalaženje 'partnera za jednu noć', već ostvarivanje 'smislenijih veza'.


M.Z.Foto: Techcrunch/Facebook/Giphy

Provjeri još...

Velike promjene na Facebooku - hoćeš li odustati od najpopularnije društvene mreže zbog ovoga?

Ne želiš više nikad vidjeti ili čuti za bivšeg ili bivšu - Facebook ima idealno rješenje!

Facebook kupio novu aplikaciju – može li TBH biti bolji od Instagrama?

anketa novo dating facebook aplikacija