Slika nije pronađena

Ako imate osjećaj kao da trošite previše vremena na redovno provjeravanje News Feeda na Facebooku, a uz to redovito koristite aplikaciju Messenger da biste bili u kontaktu s prijateljima i obitelji. Sigurno niste to znali, ali postoji način na koji možete odvojiti Messenger od Facebooka.

Umjesto da u potpunosti izbrišete svoj Facebook račun, možete i deaktivirati svoj račun kako biste se privremeno mogli maknuti s Fejsa. Nećete se pojavljivati u rezultatima pretraživanja, a vaša vremenska linija će nestati. Bitno je naglasiti da se na ovaj način vaše informacije ne brišu za stalno pa se možete ponovo prijaviti u bilo kojem trenutku da biste ga nastavili koristiti.


via GIPHY


Deaktiviranje Facebook računa ne znači da se morate oprostiti i od Messengera, platforme za razmjenu izravnih poruka koja vam omogućuje dijeljenje tekstualnih poruka i videopoziva s prijateljima i obitelji, pojedinačno ili u grupama.

Evo kako možete nastaviti koristiti Messenger, a istovremeno se odmoriti od Facebooka:

1. Preuzmite aplikaciju Facebook Messenger na svoj mobilni uređaj.
2. Pri prvom pokretanju aplikacije od vas će se tražiti da se ulogirate uz pomoć svog Facebook računa. Umjesto toga, odaberite 'Stvori novi račun' i upišite svoj broj telefona i ime.
3. Potrebno je otići u Postavke/Settings na Facebooku i odabrati 'Upravljanje računom/Manage account' te pronađite opciju 'Deaktiviraj svoj račun/Deactivate your account', upišite lozinku, ispunite anketu i potvrdite deaktivaciju Facebook računa.

4. Nakon toga jednostavno otvorite aplikaciju Facebook Messenger na svom pametnom telefonu i nastavite dalje koristiti aplikaciju bez ikakvih problema.


Foto: Giphy/ Canva

M.S.K.

Pogledajte još:

Konačno! Došla je opcija brisanja poruka u Messengeru da ih baš nitko ne vidi, ali postoji kvaka...

[Viber 10] Odsad možeš chatati sa skrivenim brojem u aplikaciji koja je sigurnija nego ikad

WhatsApp uvodi novost koja bi se mogla dopasti nevjernima u vezi, ali i zakomplicirati korištenje

zanimljivost brisanje aplikacije messenger facebook aplikacija

Još vijesti