Slika nije pronađena

Višestruki izvori potvrđuju da Facebook već mjesecima gradi LOL, poseban feed smiješnih videozapisa i video isječaka sličnih GIF-ovima prema TechCrunchu. LOL je trenutno u fazi testiranja među sto učenika srednje škole koji su potpisali ugovor o tome da neće otkriti nikakve podatke i da će sudjelovati u fokus grupama i jedan-na-jedan testiranju s osobljem Facebooka.

Hoće li LOL pomoći Facebooku da ponovno postane popularan među mlađim korisnicima, prerano je reći. Ali već sama činjenica da su svjesni kako moraju privući nove korisnike pokazuje da su svjesni toga da mlađi korisnici odlaze na druge društvene mreže. Populacija na Fejsu evidentno stari. Najviše aktivnih korisnika na Instagramu ima između 18 i 24 godine, dok je na Facebooku taj prosjek između 25 i 34 godine. Više o tome pročitaj u članku 'Fejs je i dalje 'must have' – nove statistike pokazuju pravu istinu o broju korisnika društvenih mreža'.


via GIPHY


Kao odgovor na TechCrunchova pitanja, Facebook je potvrdio da privatno testira LOL uz pomoć vrlo malog broja korisnika u SAD-u. Uz to još ne znaju hoće li LOL postati zasebna značajka u jednoj od glavnih aplikacija na Facebooku ili će biti samostalna aplikacija. Za sad je poznato samo da beta verzija LOL-a ima nekoliko dijelova. Korisnici bi trebali prvo vidjeti 'Dailies', dio posvećen najnovijim memeovima. Nakon toga slijedi dio 'For You' koji bi trebao prikazivati videe, GIF-ove i memeove koji su prikupljeni prema osobnim preferencijama korisnika. Korisnici bi trebali moći filtrirati sadržaj kroz nekoliko unaprijed određenih tema poput 'gaming', 'poznati', 'klasici', 'škola' i slično.


via GIPHY


Ali budući da se svi mi sve više okrećemo kratkotrajnim Storyjima za dijeljenje i konzumiranje sadržaja, Facebook nas je odlučio pokušati privući svojim feedovima. Prikupljanje najzabavnijih postova iz News Feeda i stavljanje tih postova na jedno mjesto moglo bi se svidjeti dijelu mladih korisnika koji traže brzu i laganu zabavu. Na LOL-u bi također mogli biti neki od 'nisko-kvalitetnih' videozapisa koje je prije godinu dana Facebook maknuo iz News Feeda u nadi da će se smanjiti pasivno gledanje poput zombija koje može naštetiti ljudima.


via GIPHY


No, TechCrunch stručnjaci koji su upoznati s dizajnom LOL-a kažu da je još uvijek pomalo 'cringey' koliko god se Facebook pretvarao da je mlad i moderan. Također, sadržaj koji se nalazi u LOL-u ponekad je i nekoliko tjedana star, pa je vrlo vjerojatno da ćemo ga vidjeti negdje drugdje prije nego tamo...


Foto: Giphy/ Pixabay


M.S.K. / TechCrunch

Pogledaj još:

Fejs je i dalje 'must have' – nove statistike pokazuju pravu istinu o broju korisnika društvenih mreža

Mladi iz Hrvatske jednostavno obožavaju ovu društvenu mrežu - znate li gdje su vaši frendovi?

Na Instagram i Facebook stiže opcija uz koju ćemo konačno skužiti koliko tamo 'visimo'

tinejdžeri teen aplikacija teen zanimljivost Meme LOL facebook aplikacija news feed