Slika nije pronađena

Ovi osmaši iz Osnovne škole Stjepana Ivičevića zauvijek će pamtiti svoju ekskurziju na Korčuli – ako ne po zezanciji s školskim kolegama, onda po tome što su noć proveli na ulici.

Njih 20ak je po povratku u hotel iz noćnog izlaska 'pravilo galamu' što je bio dovoljan razlog njihovom profesoru Ivi Selaku da ih natjera da se spakiraju i napuste hotel piše Makarska kronika

Tako su učenici zajedno sa kuferima iz soba izbačeni oko 4 sata, s time da su prvih pola sata proveli ispred ulaznih vrata hotela, a nakon toga pored recepcije. Premda je Selak planirao djecu vratiti natrag u Makarsku, to se ipak nije dogodilo i cijeli je incident završio oko 9 sati ujutro kada su djeca zajedno s ostalim učenicima ekskurziju nastavila prema programu, odnosno krenula u razgledavanje Korčule.

Što se točno dogodilo na ekskurziji?

Direktorica hotela Marco Polo Željka Žanetić bila je svjedokom incidenta. Djeca su, kaže, zbilja pravila buku na koju su se žalili ostali gosti, no tvrdi da je metoda za koju se odlučio Selak neprimjerena jer se sve, kako kaže, moglo riješiti samo boljom kontrolom učenika.

'i' komentirao je njihov profesor Selak.

Oko 1 sat s djecom smo se vratili iz diskoteke gdje su se lijepo proveli i naplesali nakon čega su nas zamolili da im dopustimo druženje po sobama. Nered je kulminirao i posljedica svega bila je da su se oglušili na upozorenja. Kolegice su dežurale do 3.30 sati i za to vrijeme sam čuo galamu, vrisku i lupanje te nastavnice koje učenike bezuspješno smiruju. U 4 sata ujutro grupi od oko 20 učenika rekao sam da se spakiraju i da izađu iz soba s namjerom da ih vratimo u Makarsku. No, onda sam s ostalim kolegama naknadno odlučio da ih ipak nećemo vratiti kući jer su nam ujutro obećali da više neće praviti probleme kao što i nisu pravili, a kasnije su se ispričavali. Svojim ponašanjem su nas sve obrukali pred ostalim gostima među kojima su bili Tajvanci i promotori turizma iz Irske, a nisu dali mira niti svojim prijateljima koji su namjeravali spavat

S obzirom da postoji Obiteljski zakon prema kojem djeca mlađa od 16 godina ne smiju biti bez pratnje odraslih vani iza 23h, još će se vidjeti kako će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta reagirati na ovakva događanja.

Što vi mislite – je li profesor pretjerao ili je u tom trenutku to bilo jedino moguće rješenje?

I.N.

Pročitajte još..

Preskupe ekskurzije ostavljaju roditelje praznih džepova – što učiniti?

Kviz: Što možeš očekivati od maturalca?

Sezona maturalaca počinje: s kojim dokumentima na putovanje?

profesor Škola maturalac Učenici

Još vijesti