Pisanje testa

Pripreme za maturu nisu nikada bile popularnije nego danas. Oni učenici koji žele upisati fakultete gdje je velika navala znaju da moraju rasturiti na maturi.

Nije sramota ići na instrukcije ili pripreme za maturu. Ako profesori u školi nisu dobro odradili svoj posao, ovakve su stvari postale obavezne. Iako državna matura nije teška, teška je ako nije tijekom srednjoškolskog obrazovanja pohvatano sve što treba. Novi podaci koji su izašli pokazuju da svaki drugi maturant iz gimnazije mora na pripreme, piše Telegram. Najnoviji podaci o korištenju pripremnih tečajeva za državnu maturu govore da su oni postali apsolutno obavezni. Značajnih 56% učenika završnih srednjoškolskih razreda ih pohađa, a u tome prednjače plaćene pripreme privatnih tvrtki.

Slika nije pronađena Najnepopularniji fakulteti u Hrvatskoj: Ima onih gdje niti jednom maturantu ili studentu to nije prvi izbor

Dakle, više od polovice maturanata mora na instrukcije i pripreme izvan škole.

U korištenju instrukcija, gledajući regionalno, prednjače Zagreb i Dalmacija, a značajno češće i redovitije ih koriste djeca obrazovanijih roditelja te učenici slabijeg školskog uspjeha. Uspoređujući gimnazije i strukovne škole, na instrukcijama su češće gimnazijalci, a najrjeđe učenici trogodišnjih strukovnih programa. Posebno su redoviti maturanti gimnazija; svaki drugi je u svom završnom razredu koristio usluge privatnih instrukcija, piše Telegram. Gimnazijalci (62,9%) u većoj mjeri idu na pripreme za maturu, međutim pohađa ih i više od pola strukovnjaka (50,3%). Jeste li i vi morali nekada tijekom srednjoškolskog obrazovanja morali na instrukcije ili pripreme za državnu maturu?

Jeste li i vi morali nekada tijekom srednjoškolskog obrazovanja morali na instrukcije ili pripreme za državnu maturu?

Ukupno glasova:

Pisanje ispita Najgore stvari koje ti se mogu dogoditi na državnoj maturi

instrukcije Pripreme hrvatsko školstvo srednja škola Državna Matura Učenici

Još vijesti