Slika nije pronađena

Tko ne voli emojije? Sigurno ih koristite cijelo vrijeme, a vjerojatno su nekima od vas počeli zamjenjivati i čitave riječi. Samo emojiji. Emojiji su naj! Nude toliko mogućnosti iako naravno da nam svako malo zatreba neki novi emoji kako bi slika bila što raznolikija.


Emojiji su ipak malo tajanstveni. Izgleda kao da su se pojavili ni od kuda, iz vedra neba, samo odjednom. Zar ne? Ne!

Emojiji su već dugo među nama, a postoji još stvari koje sigurno niste znali o njima.

1. Osobe koje koriste emojije češće se seksaju od osoba koje ih ne koriste

Jedna je studija nedavno pokazala da osobe koje koriste emojije imaju više akcije od onih koje ih ne koriste. Da budemo precizni, korisnici u svojim 20-im, 30-im i 40-im godinama češće su izjavili da se seksaju barem jednom mjesečno od onih ispitanika koji ne koriste emojije.

Ideja iza toga kaže da su emojiji više seksi i pomoću njih se bolje flerta u odnosu na samo textanje.


2. Emojiji nisu EMOTIKONI!

To nisu iste stvari! Emojiji čak nisu ni napredniji emotikoni! Emotikon doslovno znači emocija/osjećaj i ikona što znači da šalješ emociju pomoću neke sličice (kao što su na primjer smajliji).

Emoji je riječ preuzeta iz japanskog: e (sličica) i moji (znak). Emojiji su piktogrami pa zbog toga postoje emojiji koji ne predstavljaju samo emocije.

3. Postoje od 1999. godine

Jeste li znali? Od davne 1999. godine! Ok, emotikoni su postojali, kao i načini da pomoću simbola izražavamo emocije, ali emojiji koje poznajemo i volimo danas zapravo postoje od 1999. godine.

Muškarac po imenu Shigetaka Kurita stvorio ih je s namjerom da olakša komunikaciju. No, nisu postali popularni sve dok ih Apple nije inkorporirao u Unicode standard unutar svog operativnog sustava. Tako su ih ljud naučili koristiti na računalima.

4. Suze radosnice je najpopularniji emoji

Sudeći prema EmojiTracker-u, koji on-line prati korištenje emojija u realnom vremenu, najpopularniji emoji je onaj koji se u isto vrijeme smije i plače. Srčeka zauzimaju drugo mjesto!

5. Možeš se uvaliti u nevolju ako ih koristiš

Ako odlučiš nekome zaprijetiti pomoću emojija, mogao/la bi nagrabusiti. Sudovi diljem svijeta priznat će emojije (kao i oružje, bombe, malene lubanje) kao dokazni materijal. Pazi što emojijaš!


6. Postoji i maleni dokumentarni film o emojijima

Postoji cool kratki dokumentarac o emojijima Emoji Among Us koji pokazuju koliko su emojiji važni u našem društvu. Pokazuje sve načine na koje ih koristimo da bismo komunicirali. Tko zna, možda uskoro dobijemo i cjelovečernji film o emojijima.


7. Naslove u novinama možeš prevoditi u emojije

The Wall Street Journal nudi opciju prevođenja njihovih naslova u emojije. Također možeš prevoditi pjesme, filmove i naslove knjiga. Eto, u takvom svijetu živimo.

L.B./izvor: Gurl

foto: Emojipedia, screenshot/YouTube


Pročitajte još...

...Stižu novi emotikoni - među njima i 'prosti prst'!...

...Textanje i komentiranje na društvenim mrežama poboljšavaju tvoje komunikacijske vještine!...

Emoji zanimljivosti o emojijima emotikoni Jeste li znali

Još vijesti