emojiji

Emojije koristimo u gotovo svakoj poruci, a s obzirom na to koje biraš, možeš vidjeti jesi li mlada ili su te godine pregazile. Jer kako kaže Generacija Z, ovih 10 emojija mladi više ne koriste.

Svake godine izlazi puno novih emojija, nekada su korisni i počnemo ih koristiti, nekada baš i ne. S obzirom na to koje emojije najčešće šalješ, možeš vidjeti pripadaš li još uvijek u 'mladu ekipu' ili te se smatra starom. Agencija Perspectus Global napravila je istraživanje na 2000 mladih koji imaju između 16 i 24 godine i koji su otkrili koji to emojiji više nisu IN i sada ih koriste samo stari, piše Metro. Po njima, čak 10 emojija mogu se izdvojiti kao oni koje koriste stari. Mladima ovi više nisu zanimljivi jer su došli novi, a i ovi su po njima cringe.

Emojiji koje je pregazilo vrijeme predvodi 'podignuti palac'. Za njega se najviše njih složilo da mu je odavno odzvonilo i da ga sada koriste samo po njima, stari. Šanse da netko mlad pošalje bilo koji od ovih emojija su vrlo male. Nekada – možda, ali nisu više na listi najkorištenijih. Oni su:

1.Podignut palac

2.Crveno srce

3.Ruka koja pokazuje znak za 'OK'

4.Kvačica

5.Kakica

6.Emoji kojem cure suze u potocima

7.Majmun koji si pokriva oči

8.Ruke koje plješću

9.Usne poljubac

10.Emoji sa stisnutim zubima

emotikoni za stare

Foto: Shutterstock.com - Valentina Vectors; bsd studio; Aratehortua; Cosmic_Design; Cristian Barrios; JosepPerianes; sebastian ignacio coll

Ako koristiš ove, onda je i službeno, mladi te smatraju starom osobom.

Pogledajte još:

Znaš li da možeš napraviti da ti emojiji na mobitelu budu ružičasti? Ili plavi?

Koji je bio najpopularniji emoji 2021. godine? Jednog su ljudi posebno slali non stop

I ove godine dolazi puno novih emotikona, a jedan je ljudima posebno zapeo za oko

Istraživanje cringe emojiji Emoji emotikoni za stare emotikoni

Još vijesti