Slika nije pronađena

Dečki često ne znaju riječima izražavati emocije, ali zato znaju koristiti emotikone. U nastavku saznaj što zapravo znače najčešći emotikoni koje ti šalje dečko ili simpa.

U svijetu dopisivanja i društvenih mreža, riječi su odavno zamijenjene kraticama, a emocije emotikonima. I dok nam to obično štedi puno vremena pri tipkanju, ponekad je teško dešifrirati što je netko zapravo htio poručiti upotrijebivši određeni emotikon. Mi smo tu da ponudimo rješenje za taj problem. Donosimo ti ultimativni rječnik ljubavnih emotikona i njihovih značenja.

1.Anđeo

Ovaj emotikon izgleda slatko i nevino, ali značenje mu je potpuno suprotno. Dečki ga često koriste kada žele flertati. Koriste ga obično nakon neke drske šale, kada žele ostaviti dojam da su dobri dečki koji imaju malčice zločestu stranu. Ako ti dečko to često šalje, time ti daje do znanja da želi izaći iz frend-zone.

2.Opušteni smiješak

Značenje ovog emotikona ovisi o kontekstu. Dečko ga obično koristi kada želi pokazati da mu je stalo do tebe i kao odgovor na neku tvoju anegdotu. Ovaj emotikon također znači opuštenost i mir. Spomenuli smo kako je dečkima ponekad teško otvoreno govoriti o svojim emocijama, ali česta uporaba ovog emotikona obično znači kako je opušten u tvom društvu i da je spreman otvoriti se.

3.Srca na očima

Ovaj je emotikon način na koji sramežljivi dečki pokazuju da su zaljubljeni. Ako ga tvoja simpa koristi često i u raznim kontekstima, to znači da osjeća nešto posebno prema tebi.

4.Pusa

Dečko ti obično neće naglas priznati da mu se sviđaš i da želi nešto više od prijateljstva, ali ako ti to stvarno želi pokazati, pronaći će način. Jedan od načina jest slanje virtualne puse. Ovim emotikonom ti dečko želi pokazati da mu se sviđaš, ali želi ipak biti suptilan u vezi toga. Probaj se staviti u perspektivu muškarca: bi li ti ikada poslala ovaj emotikon nekome ako ih gledaš samo kao prijatelja?

5.Nakošeni smiješak

Ovaj je emotikon sličan anđelu; dečko ga koristi kada te želi flertovski zadirkivati. Kada pošalje ovaj smiješak, njegova poruka obično ima preneseno značenje, a na tebi je da otkriješ što ti on zapravo želi otkriti.

6.Majmunčić s rukama na očima

Ovaj majmunčić zapravo simbolizira sramežljivost i nervozu koje dečko osjeća kada razgovara s tobom. Možda će staviti ovaj emotikon kada ti daje kompliment ili te zove na dejt. Kakva god prigoda bila, njime simbolizira da mu značiš i da mu je stalo do tvog mišljenja o njemu.

7.Namigivanje

Dečki obično koriste smiješak s namigivanjem kada žele ispasti zaigrani i zavodljivi. Baš kao i kod nakošenog smiješka, dečki ga koriste kada se šale, pa je potrebno dešifrirati skriveno značenje koje ti simpa želi poručiti ovim emotikonom.

8.Srce

Naravno, srce je jedan od najboljih emotikona kojima ti dečko može dati do znanja da mu se sviđaš. Dečko ti može poslati srce kao odgovor na posebno slatku poruku koju si mu poslala ili ti može odgovoriti na Instagram story s ovim emotikonom. Kako god bilo, srce je jasan znak da želi više od prijateljstva. Što češće šalje ovaj emotikon, to će njegova zaljubljenost biti očitija.

Foto: Shutterstock.com - Mego studio/ Shutterstock.com - cougarsan/ Shutterstock.com - VectorsMarket/ Shutterstock.com - Aratehortua/ Shutterstock.com - kvector/ Shutterstock.com - JosepPerianes

M.B.

Pogledajte još:

Jeste li sociopat ili ste samo neozbiljni?! Otkrijte što broj emotikona koje koristite govori o vama

Emojiji su postali važan dio poruka: Ovo su oni koje dečki MRZE dobiti, a otkrili su i s kojima ćeš ih osvojiti

Nije svejedno šalješ li plavo srce, crveno ili ono sa šljokicama – saznaj što TOČNO znači koji emoji srca

Dečki Emoji emotikoni sviđaš mu se

Još vijesti