Maturalna haljina

Kupiti maturalnu haljinu se čini kao lagan zadatak dok to ne kreneš raditi. Onda vidiš da i nije baš tako lako. Pogotovo ako nemaš neograničeni budžet. Ili si ograničena s brojem mogućih dućana gdje možeš ići. Ili ti ponuda nigdje nije po volji ili kao ono što si zamislila.

Koliko god želiš na maturalnoj zabljesnuti i izgledati divno, bitno je i da se osjećaš ugodno. Da ne nosiš neku haljinu u kojoj si stalno ukočena ili se bojiš disati, kao i da nosiš neku koja ti se ne sviđa i kupila si ju tek tako. Da bi završila u savršenoj haljini baš za tebe i da bi ti potraga i kupovina za maturalnom haljinom prošli što bolje, izbjegni ove greške koje se curama najčešće događaju u ovakvoj situaciji. Sada kada ćeš ih znati, manje su šanse da će se dogoditi i tebi.

Maturalne haljine Najbolja mjesta za kupiti maturalnu haljinu u Zagrebu - top 9 od skupljih do jeftinijih dućana

Greška 1: Ideš u potragu za haljinom onaj dan kada si loše volje i živčana
Svi imamo one dane kada nam tlak skoči i zbog najmanje sitnice, kada smo ustali na lijevu nogu i sve nas živcira. To su dani kada nikako, ali baš nikako, ne bi trebala ići kupovati maturalnu haljinu. Bit ćeš frustrirana zbog malih sitnica i namučiti samu sebe i one koji idu s tobom.

Greška 2: Nosiš pogrešno donje rublje
Ova se greška događa kada kupuješ haljinu, ali i za maturalnu. Cijeli izgled i kako ti haljina stoji može uništiti loš izbor donjeg rublja. Prvi je problem ako je ono premalo ili preveliko, a drugi ako je pogrešne boje. Ili je pogrešan model za taj tip haljine. Najbolje je nositi gaćice koje nemaju naglašene rubove, tj. šavove, kao i grudnjak kojem se mogu maknuti naramenice. Sve će odmah izgledati bolje.

Djevojka rekreirala modnu kombinaciju Originalna ideja za maturalnu haljinu – djevojka rekreirala Zendayinu kombinaciju s dodjela Oscara

Greška 3: Vodiš u kupovinu sa sobom previše ljudi
Da, kupovina maturalne haljine je veliki događaj, ali ako vodiš previše ljudi, to brzo može postati kaos. Svatko će imati svoje mišljenje, u nekom će trenutku postati nestrpljivi i zapravo ti neće pomoći nego odmoći.

Greška 4: U bedu si jer nemaš novaca za dizajnersku haljinu
Nažalost, nemaju svi novaca za skupe maturalne haljine, ali to nije razlog da budeš u bude i da padneš u očaj. Može se pronaći itekako lijepih i ekstra modela i u drugim, običnijim dućanima, kao i na odjelu s rasprodajom. Haljina za maturalnu ne mora biti skupa i dizajnerska!

Greška 5: Isprobavaš haljine koje nisu unutar tvog budžeta
'Samo da vidiš kako ti stoji' – ili si to barem govoriš. I onda se zaljubiš u tu haljinu i sve druge uspoređuješ s njom. I naravno, niti jedna joj nije ni do koljena jer si si ti zamislila da želiš baš takvu. Ako nešto nije unutar tvog budžeta, nemoj to ni isprobati. To nije opcija.

 

 

Greška 6: Isprobavaš samo haljinu u veličini koju inače nosiš
Okej, inače nosiš 38, ali svaki dućan i svaki brend ima malo drugačije mjere odjeće. Ako ćeš uzeti haljinu u svom broju i ona ti ne stoji dobro, nemoj ju odmah otpisati, nego probaj i broj veću ili manju. Možda će ti baš tada stajati savršeno! Jer nekada je upravo ovo problem.

[HOROSKOP] Koje boje treba biti tvoja maturalna haljina po tome kada si rođena? Maturalna haljina OVAN – crvena BIK – zelena +9 BLIZANCI – žuta

Greška 7: Naručuješ ju u zadnji tren s interneta
Jako jako loša ideja. Ako si razočarana jer nisi ništa pronašla u dućanima i sada bi u zadnji tren naručila haljinu s interneta, to može završiti jako loše. Previše se puta dogodi da ona ne izgleda baš kao na slici ili da ti ne stoji dobro i treba neke preinake, koje sada ne stigneš napraviti. Radije si uzmi dan ili dva za smiriti se i onda napraviti još jedan krug po dućanima ili otići u obližnji grad vidjeti što se tamo nudi.

 

 

Greška 8: Nosiš haljinu koja nije za maturalnu
Koliko god željela biti posebna, neke haljine nisu namijenjene za maturalnu. Iako su večernje i glamurozne, nisu za ovaj događaj. Kakve su to sve haljine? Pogledaj u 'Odjevne kombinacije koje nisu za maturalnu večer: Ovih 8 ostavi za neke druge prilike'. Tu smo nabrojali sve što nikako nije za maturalnu.

Maturalna večer maturalna haljina greške kupovina maturalne haljine maturantice svečane haljine

Još vijesti