Slika nije pronađena

Neke od ovih stvari jednostavno nisu primjerene za maturalnu večer, a druge nisu pametne za tebe jer će ti se tijekom večeri obiti o glavu. U svakom slučaju, ovih 8 haljina i dodataka ostavi za neku drugu priliku.

Uvijek dajemo prijedloge što odjenuti za maturalnu večer, koje su ti sve opcije i gdje ih možeš pronaći, a sada imamo anti-vodič. Maturalna je nešto što ćeš pamtiti cijeli život i gdje želiš izgledati što bolje, ali isto tako, ovo je večer i da se zabaviš sa svojim razredom. Odjevna kombinacija u kojoj ćeš doći je bitna, ali nije najbitnija. Ona ti može nekada stvoriti više problema nego što misliš ako ne odabereš pametno.

[HOROSKOP] Koje boje treba biti tvoja maturalna haljina po tome kada si rođena? Maturalna haljina OVAN – crvena BIK – zelena +9 BLIZANCI – žuta

Zato ti donosimo kratke savjete što ne nositi na maturalnu večer i zašto.

1.Haljina koja se vuče po podu
Bilo kakva haljina koja se vuče po podu nije za maturalnu. Da, izgleda predivno i elegantno, ali će ti biti i velika smetnja. Nećeš cijelu večer sjediti za stolom ili stajati vani i pušiti, trebaš se i zabavljati i plesati sa svojim razredom, a ova će ti haljina tada itekako smetati. Da ne spominjemo da ovako duga haljina u kombinaciji sa štiklama može biti i opasnost za pad.

 

 

2.Haljina koja ti ne pokriva dovoljno grudi
Ovo jednostavno nije haljina za maturalnu večer, već za izlazak u klub. Ne moraš doći odjevena kao časna sestra, ali haljina iz koje ti ispadaju grudi ili koja ih jedva prekriva nikako nije primjerena. Nemoj zaboraviti da iako ste negdje vani, to je i dalje školski događaj.

Haljine iz H&M-a - 11 H&M ima svečane haljine idealne za maturalnu večer: Top 10 modela na koje bacamo oko

3.Bilo kakva haljina ako mrziš haljine i ne osjećaš se ugodno u njima
Nemoj misliti da MORAŠ nositi haljinu. Nekima ovo jednostavno nije njihov đir i što god ti drugi rekli, ne moraš. Zašto ne doći u nekom fora odijelu? Ovo može izgledati tooooliko dobro, a osjećat ćeš se ugodno. Provesti cijelu večer u nečemu u čemu ti je neudobno i u čemu se ne osjećaš kao ti, to će biti pravo mučenje.

 

 

4.Haljina u koju si se jedva uvukla
Da, to je tvoja haljina iz snova i nema većeg broja od onog u koji si jedva ušla, ali to nije najpametnija ideja. Ako si se jedva uvukla u haljinu to ti jasno daje do znanja da te čeka duga večer. Nećeš moći udobno sjesti niti se kretati jer se bojiš da će haljina puknuti ili ti zaustaviti cirkulaciju. Ako nema broja, nema broja. Nažalost, to znači da je ipak bolje tražiti dalje.

5.Cipele koje su ti neudobne
Barem uzmi u vrećicu tenisice u koje ćeš se preodjenuti nakon fotkanja i ulaska. Provesti cijelu večer u neudobnim cipelama je još jedna stvar koja će ti uništiti to iskustvo. Možeš biti bosa dio večer, ali zar nije bolje onda da si uzela tenisice? Nemoj misliti da ćeš biti jedina, hrpa cura to radi.

 

 

6.Haljina koja je prozirna
Bilo da je materijal toliko tanak da je prozirna ili ima dijelove koji su prozirni, ovo je još nešto što nikako nije primjereno za maturalnu večer. Nisi Kendall Jenner na Met Gali i trebaš se i odjenuti onako kako je primjereno. Prozirnu haljinu možeš nositi na neke druge događaje, ali ne i onaj školski.

Maturalne haljine Najbolja mjesta za kupiti maturalnu haljinu u Zagrebu - top 9 od skupljih do jeftinijih dućana

7.Kruna ili tijara
Imamo i jedan dodatak za na glavu koji se ne bi trebao pronaći na tvojoj glavi za na maturalnu. Osim u slučaju ako birate kralja i kraljicu i pobijediš. U suprotnom, veliko ne. Kruna ili tijara nisu baš prikladne za maturalnu pogotovo ako imate izbor kralja i kraljice, a i vrlo su nezgodne jer će ti smetati na glavi i nećeš se moći opustiti.

 

 

8.Odjevna kombinacija na kojoj će se lako vidjeti znoj
Pogotovo ako si netko tko se jako znoji. Biraj onda pametno boje i materijale od kojeg će ti biti napravljena odjevna kombinacija. Na nekim će se bojama znoj puno jače isticati, a isto tako, neki materijali, poput poliestera, naglasit će znoj i širit će se neugodan miris oko tebe već na početku večeri.

Maturalna večer maturalna haljina što ne nositi na maturalnu loš izbor greške

Još vijesti