Kovrčava kosa

Neki imaju kosa koja jednostavno ne želi držati kovrče i kroz sat vremena nakon što ih naprave, one se izravnaju. Postoje savjeti uz koje postoje veće šanse da će ti frizura ostati postojana tijekom dana.

Koja frustracija kada potrošiš sat vremena ili više da nakovrčaš kosu i onda tek što si izašla van iz kuće, ona se napola izravna, a dok i dođeš tamo gdje ideš, već je skroz ravna. Nekada je problem u kosi, nekada u alatu s kojim ju kovrčaš, a nekada u načinu na koji to radiš. Nije svaka kosa ista i neće vrijediti za sve ista pravila. Ovo su neka najčešća rješenja koja mogu upaliti i s kojima ti kovrče trebaju nešto dulje izdržati kada ih napraviš. Vrijedi pokušati!

1.Kovrčaj čistu kosu
Kovrče će uvijek bolje i dulje stajati na laganoj nego na teškoj kosi. Kada ti je masna, bit će teža. Zato nije loše pripaziti da ti je kosa čista sljedeći put kada radiš kovrče. Operi ju večer ili jutro prije i pokušaj onda. Također, pomoći će i ako koristiš neki lagani šampon i regenerator, oni koji ju neće puno otežati.

2.Pokušaj s vrućim viklerima
Ako je tvoja kosa tvrdoglava i nikako ne želi održati kovrče postojanima, možda ti je to znak da promijeniš metodu kovrčanja kose. Trenutno su u trendu vrući vikleri. Sve ih više cura koristi i s njima dobivaju one velike i lijepe hollywoodske kovrče. Ukoliko su to kovrče kakve ti se sviđaju i kakve želiš, a brzo ti se opuste, probaj ovu metodu.

3.Bolje peglom nego figarom
Figaro i različiti štapovi za kovrčanje su alati namijenjeni za kovrčanje kose, ali ispada da je pegla ipak bolja. Kada se naprave kovrče s peglom, one izdrže nešto dulje. Iako je s figarom lakše, pogledaj nekoliko tutoriala i vidjet ćeš da nije ni s peglom tako komplicirano kako se možda čini na prvu.

Svileni uvijač za savršene loknice Nemoj paliti kosu figarom i peglom: Otkrivamo ti tehniku za savršene lokne za kojom su cure poludjele

4.Ako koristiš figaro – uzmi onaj s tanjim nastavkom
Ipak, ako koristiš figrao, onda je bolje uzeti onaj što tanji. Što je štap s kojim kovrčaš deblji, to su veće šanse da će ti se kovrče prije raspustiti. Uz to, uzimaj manje pramenove kose. Što su veći i deblji pramenovi, to će kovrče biti opuštenije i prije se opustiti i izravnati.

5.Rastresi ili počešljaj kovrče tek kada se ohlade
Znamo da vjerojatno imaš potrebu prstima proći kroz dio kose koji si nakovrčala, ali nemoj to raditi. Najbolje je pričekati da ti se kosa ohladi. Dok je još topla od alata s kojim si ju kovrčala, pusti da se kovrče što bolje formiraju, a tek onda ih rastresi ili počešljaj.

Frizure Frizure za cure koje imaju dugu ravnu kosu – ovih 10 će pomoći da izgleda zanimljivije

6.Koristi neku od metoda za kovrčanje tijekom noći dok spavaš
Ispada da uz ove metode kovrče stoje dulje nego s bilo kojim alatom koji zagrijava kosu. Plus, ovo je i bolje za tvoju kosu. Možeš ju preko noći kovrčati uz pomoć vezice od kućne haljine, s čarapama ili bilo kojom drugom stvari – i ujutro kada raspustiš, imaš frizuru. Svi koji su isprobali ovakve metode, kažu da im stoje kovrče dulje nego kada ih naprave na bilo koji drugi način. Samo ako ti ne smeta spavati s nečim u kosi.

7.Češljaj kovrče češljem sa širokim zupcima
Nikako četkom za kosu koja ima puno sitnih zubaca. Polako, nemoj biti previše nasilna prema kosi. Lagano počešljaj ovim češljem i kovrče će ti biti postojanije nego da si ih češljala četkom. Ovako će ti i kosa, točnije kovrče, dobiti i još ekstra volumena.

Kosa kovrčanje kose Kovrče kako da stoje cijeli dan za dugotrajne kovrče valovita kosa izdrži što dulje tehnike

Još vijesti