Kovrčava kosa

Jedna velika tuga je kada potrošiš vrijeme da nakovrčaš kosu, frizura ti izgleda odlično, ali sat vremena nakon što si izašla iz kuće – ona je opet ravna kao da se ništa nije dogodilo. Evo zašto ti se to događa.

Cure s kovrčavom kosom žele da im bude ravna, a cure s ravnom kosom žele da im bude kovrčava. Ako si i ti netko s ravnom kosom tko si povremeno (ili češće) želi promijeniti izgled tako da promijeni frizuru i nakovrča kosu, ali kosa te ne sluša i radi po svojom te se odmah izravna – onda ćemo ti sada pokušati pomoći pronaći razlog zašto se to događa. Svačija je kosa drugačija i zato ju niti ne možemo svi kovrčati na isti način i očekivati iste rezultate. Postoje neki trikovi koji će pomoći da kovrče bolje ispadnu i da budu dugotrajnije. Možda nije tvoja kosa krivac zato što ti se kovrče ne uhvate dobro, već tehnika kojom to radiš. Ovo su najčešće greške kod kovrčanja kose zbog kojih ti se kosa brzo izravna.

1.Koristiš krivi alat
Netko ima tanju kosu, netko gušću, nečija je lepršava i lagana, a nečija je teža. Ne možemo svi na isti način kovrčati kosu. Nekome će super raditi kada ju kovrča s figarom, a nekome će takve kovrče nestati u roku sat vremena. Postoje različiti načini kovrčanja kose i ako jedan ne radi za tebe onda moraš isprobavati dalje. Jedna tehnika kovrčanja koja nam se do sada pokazala kao najbolja i s kojom kovrče najdulje opstaju je kovrčanje preko noći – bilo s čarapama, povezom od ogrtača ili koji god drugi način.

2.Ne pripremiš kosu
Prije kovrčanja ne moraš staviti ništa na kosu, ali onda će ti i kovrče brže nestati. Pjena za kosu, lak za kosu, sprej za zaštitu kose od topline, sprej za teksturu…ima hrpa proizvoda za kosu koji mogu pomoći da pripremiš kosu za kovrčanje i da onda finalni rezultat izgleda što bolje i traje što dulje. Naravno, nemoj na nju natrpati SVE, jer to isto nije dobro i može dovesti do toga da se brzo izravna. Nečijoj kosi ne trebaju ovakvi preparati, ali ako se tvoja teže kovrča, razmisli o nekom od njih.

Kovrčanje kose Najbrži način kovrčanja kose: Za 5 minuta nakovrčana je čak i duga kosa

3.Uzimaš prevelike pramenove kose
Pogotovo je ovo bitno ako imaš dugačku ili gustu kosu. Da, znamo da ti se ne da i da želiš što prije završiti s tim, ali kada uzimaš prevelike pramenove kose, onda se toplina ne može ravnomjerno rasporediti na cijeli pramen i dobro ga uhvatiti i zagrijati. Logično, onda se neće ni kovrča dobro uhvatiti i prije će se opustiti i izravnati.

4.Kovrčaš kosu od vrhova prema korijenu
Kada kovrčaš od vrhova prema korijenu onda tvoji vrhovi dobivaju najviše topline i tu će biti najbolje kovrče. Negativna strana toga je da će ti tu kovrče biti najčvršće i da će „povlačiti“ kosu te tako i prije izravnati gornji dio koji je bliže korijenu i tjemenu. Kombinacija ovoga i uzimanja debelih pramenova će rezultirati super brzim ravnanjem kose.

5.Ne stavljaš nikakve preparate poput laka za kosu
Kada su kovrče gotove, nije loše staviti malo laka za kosu. Ne previše jer će ti se inače sva kosa ukrutiti i to neće izgledati lijepo. Jedan savjet je i da napraviš jednu kovrču, da ju držiš u ruci dok se kosa ne ohladi i tek tada pustiš. Tako će se bolje uhvatiti.

6.Kosa ti je previše čista
Puno je bolje raditi kovrče kada ti je prošao barem jedan dan od pranja kose. Kada je kosa jako čista, tek oprana, neće se na njoj kovrče tako dobro uhvatiti. Kada je malo prošlo od pranja, već su se na njoj nakupila ulja koja će pomoći držati kovrče. Ako ti drugi ili treći dan kosa već izgleda masno, stavi šampona za suho pranje i onda radi kovrče. Drugi i treći dan nakon pranja su najbolji za raditi kovrče.

Lijepa duga kosa Kad ti je kosa u groznom stanju: 11 načina na koje ćeš ju vratiti u život

7.Iščešljaš odmah kovrče
Nećeš ostaviti kovrče takve kakve jesu, malo ih se mora raščešljati, ali to se ne radi odmah čim završiš sa kovrčanjem. Moraš malo pričekati da se kosa ohladi, tada su se već kovrče bolje uhvatile i tek onda počešljati. I nikako to nemoj raditi s četkom koja ima guste iglice, ona će ti previše izravnati kovrče, treba ti češalj sa što širim zupcima.

8.Previše diraš kovrče odmah nakon što si ih napravila
Isto kako ih nećeš češljati odmah nakon što si ih napravila, tako ih niti ne bi trebala stalno dirati ili zabacivati tek nakon što si ih napravila. Ako ti smetaju jer ti padaju na lice, pričvrsti ih lagano nekom kopčom. Drži ruke što dalje od kose!

Kosa kovrčanje kose Kovrče kosa se brzo izravna kovrče ne stoje kovrče se izravnaju greške kod kovrčanja kose zbog kojih se izravna

Još vijesti