Zimski makeup

Zimi bi se trebala šminkati malo drugačije nego što to radiš u proljeće ili ljeto. Zašto? Vani je hladnije, koža nam je više suha i zbog toga neka šminka neće izgledati tako dobro kao inače.

Koža nam ima drugačije „zahtjeve“ zimi nego ljeti. Zbog hladnoće, jakog hladnog vjetra ili grijanja, može postati više suha nego inače. Čak iako inače nemaš problema sa suhom kožom, zimi se to može promijeniti. Ne mora biti toliko suha da ti radi probleme, ali i malo je dovoljno da ti uništi šminku. Osim toga, postoje i neki trendovi i mitovi koji se šire, a koji zapravo nisu baš dobri i ne bi ih trebalo slijediti jer oni izgledaju dobro samo na fotki ili videu, a ne baš i u stvarnom životu. Ako si ih i radila, nemoj više tijekom zime ponavljati ove greške u svojoj rutini šminkanja. Možda i tebi baš zbog neke od ovih stvari šminka ne izgleda dobro.

Parfemi Koje je jedino pravo mjesto za držanje parfema? Hrpa ljudi i dalje ne zna gdje bi ih trebalo držati

1.Koristiš iste nijanse pudera i korektora kao i tijekom ljeta
Bilo da se sunčaš ili ne, tijekom ljeta ćeš svejedno dobiti boje i koža će ti biti tamnija. Kako ljeto prolazi u jesen pa u zimu, tako će ti koža gubiti preplanulost i izgledati sve svjetlije. Sigurno i sama to znaš. Vezano za to, onda ima smisla i da cijelu godine ne koristiš istu nijansu pudera i korektora. Ona koju koristiš tijekom ljeta, neće biti boja koja ti odgovara i tijekom zime. Mogla bi izgledati žuto ili bi se mogla jasno vidjeti razlika između boje tvog lica i ostatka tijela.

2.Ne dodaješ uz pomoć bronzera malo topline u svoje lice
Kao što smo i ranije rekli, preplanulost ti se povukla i sada si opet bijela. Neki više, neki manje. Ipak, za sve je dobro da tijekom zime uz pomoć šminke dodaju licu malo topline. To će tvom licu dati i dimenziju da ne izgleda jednolično. Trik je staviti malo bronzera na rubne dijelove lica, tamo gdje bi stavila i konturu.

3.Ne koristiš labelo
Nema ružnijeg nego kada na ispucale usne staviš ruž. On će ti samo dodatno istaknuti koliko su ti usne suhe. Nije baš laskavo! Zimi posebno moraš pazit na svoje usne. Obavezno drži u torbici labelo. Čak je i pametnije zimi za svaki dan nositi labelo umjesto ruža. Dobra je ideja povremeno napraviti i piling usana da ukloniš sve mrtve kožice.

 

 

4.Pretjeruješ s rumenilom
Trenutno je trend šminkati se da izgledaš kao da ti je hladno. Jedna sastavnica tog izgleda je staviti rumenila i to poprilično puno. Iako će na TikTokericama i na fotkama na Instagramu to izgledati super, u stvarnosti bi mogla izgledati kao klaun ako pretjeraš. Kada je vani hladno, obrazi će ti malo porumeniti i od hladnoće. Ako si ispod toga stavila i puno rumenila bit ćeš crvena kao jabuka.

Hladno mi je šminka Nova opsesija cura na društvenim mrežama: Šminkanje na način da izgledaš kao da ti je hladno

5.Ne koristiš hidratantnu kremu ispod šminke
Radijatori i grijanje nam dodatno isušuju kožu, kao i hladan zrak vani. Ako ne hidratiziraš kožu dovoljno, puder će ti na njoj izgledati baš loše. Ljuštit će se, jako će se vidjeti i izgledati kao da si ga stavila tonu. I to sve zato što ti je koža suha. Prije nego se kreneš šminkati, stavi na lice kreme. Šminka će ti puno bolje sjesti.

 

 

6.Stavljaš puno pudera u kamenu ili prahu
Ovo se nadovezuje na prošlu točku. Iz istog razloga zbog kojeg će ti tekući puder izgledati loše na koži, izgledat će loše i puder u kamenu ili prahu. Njih obično koristimo da setiramo tekući puder, kako bi dulje izdržao na koži. I dobra je to ideja koja stvarno radi. Ipak, zimi to radi jako štedljivo. Puder u kamenu ili prahu će samo još dodatno istaknuti koliko je koža suha. Stavi ih malo ili samo na one dijelove gdje ti se koža najprije zamasti. Nemoj pretjerivati!

šminkanje zima makeup greške šminka izgleda loše razlozi tijekom zime kako se šminkati da izgleda što bolje

Još vijesti