Naočale

Za cure koje nose naočale vrijede neka dodatna pravila kod šminkanja. Ne moraš ih se držati ako ti se ne sviđaju, ali ona bi ti trebala pomoći da izgledaš što bolje kada se našminkaš i moraš nositi i naočale.

Naočale mogu biti smetalo, ali smetalo kojeg se ne možeš riješiti jer bez njega ne vidiš. Neki nose leće, ali ne uvijek i ne svi. Naočale ti promijene cijeli izgled lica, zato je bitno da isprobaš što više okvira kako bi odabrala onaj koji ti najbolje stoji. Samo zato što imaš naočale, ne bi trebala izbjegavati šminku. One te u tome ne sputavaju. Bitno je samo da se našminkaš imajući na umu da ćeš ostatak dana nositi naočale. Postoje neke greške u šminkanju koje ne bi trebala raditi jer ovakvi lookovi ne izgledaju baš dobro s naočalama.

1.Radiš si smokey eye i koristiš tamne nijanse sjenila
Tamne nijanse i smokey eye izgled nisu idealni za nositi s naočalama. Bolje će izgledati nijanse koje su svijetlije. S puno tamnog sjenila oči će ti izgledati tamnije, što je šteta pogotovo ako imaš plave ili zelene oči i vjerojatno želiš da ti boja dolazi do izražaja. Osim toga, može učiniti da ti oči izgledaju manje.

 

 

2.Stavljaš maskaru i na donje trepavice
Gornje trepavice možeš uviti i na njih staviti maskaru, ali za donje ti ona ne treba ako nosiš naočale. Dobre su šanse da će ti se razmuljati ili da će ostati na staklima. Osim toga, zbog toga što nosiš naočale, one će baciti malo sjenu na taj dio lica i naglasiti na taj način donje trepavice. Kada dodaš i maskaru može izgledati kao da imaš podočnjake.

Makeup artistica Zoe Kim Kenealy Novi makeup trend osvojio TikTokerice: Šminkanje na način kao da si dušu isplakala

3.Bojiš se staviti tuš
Greška je izbjegavati tuš na očima samo zato što nosiš naočale. I dalje ga možeš staviti i učiniti da on izgleda dobro i da ti učini oči većima. Sve ovisi o tome kakve naočale nosiš i koja ti je dioptrija. Najbolje ti je pokušati napraviti linije različite debljine i duljine i vidjeti koja izgleda najbolje uz tvoje naočale.

 

 

4.Stavljaš bilo kakav korektor, a ne pravu nijansu – žućkastu
Kada nosiš naočale, područje ispod očiju ti je još više u fokusu. Zato ti treba što bolji korektor. Najbolje ti je tražiti one koji imaju žućkasti ton jer će takvi najbolje sakriti crvene i tamne boje podočnjaka.

5.Ignoriraš obrve
Ne bi trebala ignorirati obrve ako nosiš naočale. Ne kaže se bezveze da su one okvir lica. Stvarno jesu! Kakve god da obrve odabereš nositi, pokušaj ih držati pod kontrolom najbolje što možeš i čupkati dlačice koje tu ne moraju biti. Itekako dolaze do izražaja čak i ako nosiš naočale.

 

 

6.Ne setiraš lice puderom u kamenu ili prahu
Ako ne želiš da ti na naočalama ostane pudera i korektora, najbolje je setirati cijelo lice, a pogotovo ako koristiš tekuće proizvode. Oni će se samo tako uhvatiti za okvir naočala. Posebno dio oko nosa i ispod očiju setiraj puderom u kamenu ili prahu, a ako ne voliš te proizvode, našpricaj spreja za setiranje.

Zimske manikure Inspiracija za zimsku manikuru: 15 prijedloga za tvoje sljedeće nokte

7.Imaš na očima 5 boja
Kada nosiš naočale, šminka na očima ne bi trebala biti previše upadljiva. Fokus neka bude na usnama. Tu stavi neki ruž poput crvenog, ružičastog ili smeđeg, a na oči stavljaj neutralnije i svijetlije tonove. Minimalistički! Zato što nosiš naočale, oči će već same po sebi biti naglašene. Zato kada staviš i puno šminke, mogla bi izgledati kao klaun.

makeup šminkanje s naočalama nosiš naočale kako se našminkati greške

Još vijesti