Šminkanje

Spužvice za šminkanje koristi hrpetina cura, ali ne na pravilan način. Možeš ga koristiti kako god to tebi najbolje odgovara, ali ako ćeš raditi ove 4 greške, šminka ti neće izgledati toliko dobro koliko bi izgledala da ga koristiš na 'pravilan' način.

Spužvica za šminkanje ili beauty blender je odavno sastavni dio naše rutine šminkanja, pa ipak i dalje puno cura nije sigurno kako se on pravilno koristi. Iako nema uputa za uporabu i možeš ga koristiti onako kako tebi najbolje odgovara, postoje neka pravila koja ako slijediš, mogu pomoći da ti šminka na licu izgleda bolje. Krivi način korištenja može utjecati da ti se koža osipa prištićima, da ti šminka ne bude dobro izblendana ili da ti 'pojede' više šminke nego što treba. Vizažistica Lidija je otkrila 4 najveće greške koje radimo kada koristimo blender – i sve imaju smisla.

 

@lidijak_makeup

Pravite li ovakve greške? 😅

♬ Ljeto već je Gotovo - z++

 

1.greška: Ne namočiš ga s vodom
Blender bi trebao biti vlažan kada njime stavljaš šminku, nikako suh. Ako je suh, onda će ti upiti previše šminke i zapravo si bacila šminku. Isto tako, nemoj ići ni u drugu krajnost, ne smije biti niti previše mokar da iz njega kapa voda. Smoči ga, dobro iscijedi i spremna si.

2.greška: Umočiš blender u puder
Zapravo bi trebala staviti puder, ili bilo koji drugi proizvod koji ćeš blendati, direktno na lice i tek onda krenuti s blendanjem. Ne trebaš blender umočiti direktno u puder jer će tako pokupiti previše proizvoda i opet se razbacuješ sa šminkom. Puno će ti dulje trajati ako stavljaš šminku na lice prstima i tek onda blendaš.

Maskara Maskare imaju različite četkice i svaka ima svoju funkciju: Evo s kojom ćeš dobiti dužinu, a s kojom uviti

3.greška: Blenderom vučeš šminku po licu
Blender služi da njime utapkaš proizvod u kožu, a ne da razmazuješ po koži. Umjesto da njime vučeš puder, tapkaj. Tako će finalni rezultat izgledati bolje.

4.greška: Ne pereš ga redovito
Greška za koju je vjerojatno najviše cura krivo je da ne peru blender redovito. Lidija preporučuje da ga opereš nakon svakog šminkanja. Na njemu se nakupljaju bakterije koja onda svaki put iznova stavljaš na lice kada se šminkaš i veće su šanse da ti koža postane posuta prištićima.

Maybelline Vinyl tekući ruž Jednu stvar ne smiješ napraviti s novim Maybellinovim ružem – zbog toga će ti se preslikavati

šminkanje beauty blender spužvica za šminkanje greške Najčešće makeup vizažistica savjeti

Još vijesti