Dove Cameron

Kada puder ne izgleda dobro, ostatak šminke koji staviš preko njega će samo pogoršati situaciju. Postoji puno razloga zašto puder na tvoje lice sjeda loše i zašto se lijepo ne stopi s kožom kao influencerima koje pratiš.

Želimo nositi šminku, ali ne želimo da se vidi. Nemoguća misija. Ako staviš na lice šminku, vidjet će se. Pogotovo ako stavljaš full makeup. Nemoguće je da se ne vidi i da izgleda kao tvoja koža. Ono što vidiš na društvenim mrežama su filteri i obrada fotografija. Ipak, nije normalno ni da ti se puder kada ga staviš vidi baš prejako i da izgleda kao da je na koži već satima. Ili da izgleda kao da se odvaja ili je previše ušao u borice i pore. Kao da ne sjedne dobro. Poznato? Taj problem nije nemoguće riješiti i vjerojatno radiš neku od ovih 6 stvari, a ne bi trebala.

 

 

1.Ne stavljaš nikakvu podlogu ispod pudera
Stavljati puder na golu kožu nije najbolja ideja. Koji god tip kože da imaš, prije šminkanja bi trebala staviti neku podlogu. Bilo da je to primer ako želiš da ti šminka traje što dulje ili krema za lice. Što god bilo, nešto bi trebalo ići ispod pudera da on bolje i prirodnije sjedne na kožu.

Lidijak makeup Kako se sama korak po korak možeš našminkati za maturalnu večer

2.Koristiš puder koji nije za tvoj tip kože
Problem može biti i u tome što koristiš tip pudera koji nije za tvoju kožu. Postoje puderi za masnu kožu, suhu, kao i mješovitu, ali ova zadnja je najmanje problematična. Ako staviš puder koji je mat na suhu kožu, on će samo naglasiti suhoću kože i neće sjesti baš najbolje na nju. Neki brendovi čak imaju isti puder napravljen za različite tipove kože. Za početak moraš znati koji je tvoj tip kože. Google ti može pomoći pronaći pudere koji će ti odgovarati.

 

 

3.Imaš masnu kožu
Ne možeš utjecati na to kakav tip kože imaš. Cure koje imaju masnu kožu mogu imati problema s tim da kada stave puder, da im se „razdvaja“ na koži i ne sjeda kako treba. Pomoći si možeš tako da promijeniš podlogu koju stavljaš ispod pudera. Možda koristiš neku koja ne odgovara tvojoj koži i koja ju samo čini još masnijom. Kožu ne možeš promijeniti, ali podlogu možeš.

4.Stavljaš previše pudera
Ako gledaš influencere i youtubere, nemoj slijediti njihov primjer kada je u pitanju količina šminke, ili u ovom slučaju pudera, koju ćeš staviti na lice. Trebala bi staviti puno manje nego oni. Možda ti i zato ne sjeda puder lijepo – jer ga jednostavno staviš previše. Osim toga, neki puderi ne izgledaju dobro ako ih se stavlja u više slojeva pa ako želiš veću prekrivnu moć, možda je bolje nabaviti puder koji bolje prekriva nego staviti tri sloja nekog sa slabijim prekrivanjem.

 

 

5.Stavljaš tekuće proizvode preko onih u prahu ili kamenu
Postoji redoslijed koji je pravilan i kojeg bi se trebala držati. Prvo na lice idu tekući i kremasti proizvodi pa onda oni u prahu ili u kamenu. Nikada se kasnije ne dodaje još malo tekućih. To će napraviti kaos i šminka će ti izgledati puno gore nego što bi izgledala da si se držala ovog pravila.

Šminkanje Mat ruž izgleda ružno na usnama ako se uvuče u linije – uz ovaj trik će uvijek izgledati super

6.Stavila si previše skincare proizvoda i nisi čekala da se osuše
Zadnji problem može biti da si samo stavljala proizvod na proizvod. Super da napraviš skincare prije šminkanja i nahraniš kožu. To rede i zvijezde u videima kada pokazuju kako se šminkaju! Ono što možda ne vidiš u tim videima je da treba malo pričekati između svakog koraka. Ako stavljaš i serum i kremu i još jednu kremu, trebala bi pričekati između svakog koraka da se onaj prijašnji upije. Kada se pomiješaš zajedno, može nastati problem u smislu da ti puder neće dobro sjesti na lice.

šminka makeup šminkanje puder puder se razdvaja ne izgleda dobro na koži tekstura previše se vidi puder ne sjeda dobro na kožu greške

Još vijesti