Slika nije pronađena

Iako volimo misliti da se kužimo u nešto, ispada da profesionalci ipak znaju bolje i da ih u nekim slučajevima trebamo poslušati. Kao sa nanošenjem parfema! Postoje neke greške koje najviše cura radi, a zbog kojih onda parfemi ne miriše tako dobro na tebi.

Svi volimo fino mirisati i dobivati komplimente na temelju toga. Da bi inače mirisala još bolje, trebaš znati neke stvari o nanošenju i biranju parfema. Svi radimo greške, čak i s jednostavnim stvarima kao što je korištenje parfema. Možeš ga ti i dalje koristiti na svoj način, ali ako izbjegneš ove greške, on će puno bolje mirisati. Postoje neke greške kod kupnje parfema, korištenja i čuvanja. I sigurno i ti radiš neku od ovih 8 najčešćih!

1.Očekuješ da će mirisati cijeli dan jednako ako je neki poznati brend parfema
Neki parfemi traju kraće, neki dulje, ali čak i da traje dulje, što je normalno očekivanje od nekih parfema, on neće mirisati isto cijeli dan. Samo zato što ne osjetiš isti miris kao ujutro, ne znači da ga više nema i da je ishlapio. Samo sada miriše drugačije. Svaki parfem ima gornje, srednje i donje note. I kroz dan se one izmijene.

2.Koristiš ga da prekrije neugodne mirise
Parfem nije dezić i on se ne bi trebao služiti kao sredstvo koje će ublažiti ili prikriti neugodne mirise. Jer neće. Samo će učiniti da ti neugodni mirisi postanu još neugodniji kada se stop s parfemom.

3.Kupiš parfem koji drugi hvale bez da ga pomirišeš
U redu je uzeti u obzir prijedloge koje dobiješ od prijateljice ili koje pročitaš na internetu, ali nemoj ih baš slijepo uzeti u obzir. Prije kupovine parfema, moraš ga pomirisati. Isti parfem može mirisati različito na tebi i na tvojoj frendici. Kada se nanese na tvoju kožu, miris neće biti isti kao na njenoj.

Stavljanje parfema Kako da ti se parfem osjeti na koži što dulje: Uz ovih 7 trikova ćeš mirisati cijeli dan

4.Čuvaš parfeme u kupaonici
Puno nas ima naviku čuvati parfeme u kupaonici, što je jako pogrešno! Iako nam je tamo pri ruci u pravom trenutku, to nije najbolje mjesto za njega. Vlaga u kupaoni, koje tamo ima najviše, može ubiti tvoj parfem i promijeniti način na koji miriše.

 

 

5.Nanosiš ga na odjeću
Parfeme je najbolje špricati direktno na kožu, jer će se tako bolje i dulje osjetiti. I to ne bilo gdje na kožu jer postoje mjesta na kojima će se on osjetiti bolje. To su oni dijelovi tijela gdje ti se puls najbolje osjeti, poput vrata ili zglobova. Tu ti je tjelesna toplica najveća i tu će se parfem najbolje osjetiti.

Parfemi Parfemi zbog kojih će ljudi stati i pitati te koji koristiš – ovih 6 su toliko dobri

6.Kada isprobavaš parfeme u dućanu, isprobavaš odmah jedan za drugim
Nikada ne bi trebala isprobati više od tri parfema za redom. Trebala bi između 'odmoriti' nos. Najidealnije bi bilo pomirisati kavu između, da neutralizira mirise i da ti nos bude najspremniji. Znamo da to ipak nije moguće, ali zato postoji još jedan trik. Između mirisanja parfema, popij vode, to navodno pomaže da ti se pročisti mirisna paleta i da bolje osjetiš svaki novi miris.

7.Nosiš isti parfem svaki dan
Iako je super ako imaš parfem koji je tvoj zaštitni znak i koji uvijek nosiš, trebala bi nekada ubaciti u dnevno korištenje i neki drugi. Naš se nos može naviknuti na miris ako ga nosiš svaki dan i onda ga nakon nekog vremena prestane osjetiti. Isto je i s ljudima oko tebe. Ako uvijek nosiš isti parfem, prestat će ga i drugi osjećati na tebi.

8.Staviš previše parfema
Misliš da ćeš tako mirisati duže i jače, ali samo ćeš mirisati groznije. Previše parfema, pogotovo ako je jako intenzivan, može dovesti do toga da ne mirišeš, nego da se od tebe širi prejaki neugodan miris. Jednostavno bude toliko intenzivno da nije ugodno.

parfem greške nošenje parfema Najčešće pogreške pravila da se dulje osjeti da se bolje osjeti

Još vijesti