Stavljanje parfema

Kada stavimo parfem, želimo da se što dulje osjeti. Oni koji brzo ishlape na koži i ne osjete se više sve nas razočaraju. Postoje neki trikovi kojima možeš produljiti trajnost bilo kojeg parfema na koži.

Jedan od komplimenata kojeg svi vole dobiti je da fino mirišu! Ali neki parfemi kao da ne traju dugo, iako su prefini, miris se na tebi ne osjeti ni sat vremena. Nekada je stvar u tome da nam se samo čini jer se naš nos već naviknuo na taj miris i zato ga prestane osjetiti, iako će ga drugi na tebi itekako moći namirisati. Nekada je ipak do parfema. Ili može biti do načina na koji ga stavljaš. Postoje bolji i lošiji načini stavljanja parfema. Uz bolje će se on dulje osjetiti, a uz lošije će se izgubiti s tebe u roku pola sata. Nije bitno koristiš li skuplji ili jeftiniji parfem, uz ove trikove, svaki će se na tebi osjetiti malo dulje nego inače.

1.Našpricaj ga na točke na tijelu gdje ti se najviše osjeti puls
Kada želiš poslušati koliko ti srce kuca, postoje neka mjesta na tijelu gdje će se to najčešće provjeriti – poput zapešća ili vrata. To su mjesta na kojima se puls najviše osjeti jer je tu koža najtanja, što znači da ju na tim točkama tvoja krv i toplina tijela najviše zagrijavaju. I upravo će se na tim točkama parfem najdulje osjetiti. To su zapešća, lakat, iza uha, vrat, dio na prsima gdje ti je srce ili iza koljena.

2.Našpricaj ga odmah nakon tuširanja
Odmah po izlasku iz tuša, tvoja koža je još topla, kao i tvoja temperatura tijela, a ranije smo spomenuli već kako to pomaže da se parfem dulje osjeti. I to nije jedini razlog zašto je dobro staviti parfem odmah nakon tuša. Pore su ti otvorene i koža ti je hidratizirana od vode, što je idealna kombinacija za održavanje parfema na koži. To ne znači da se trebaš našpricati dok si još mokra. Najbolje je istuširati se, namazati losionom i onda staviti parfem.

Vaseline Čisti mitesere, pomaže da parfem traje dulje: 10 stvari koje radi Vaseline zbog čega su cure lude za njim

3.Stavi prije Vaselin mast
Vaselin je nešto što svakoj curi može dobro doći iz bezbroj razloga, a ovo je jedan od njih. Možeš ga samo lagano namazati na manju površinu kože gdje ćeš špricnuti parfem i čim namažeš, špricni. On će pomoći da se parfem dulje osjeti. Ovo je jedan od najpoznatijih trikova.

 

 

4.Našpricaj parfem na odjeću
Tako će se dulje osjetiti. Kada ga staviš na kožu, kroz dan će zbog znoja i tvog prirodnog mirisa kože parfem izgubiti, ali ništa se od toga neće dogoditi ako ga staviš na odjeću.

5.Kupi parfem, a ne toaletnu vodicu
Kada kupuješ parfem, možeš primijetiti razliku, da za neke piše da su parfemska vodica (EDP), a za neke da su toaletna vodica (EDT). Ovi koji imaju oznaku 'EDP' imaju veću koncentraciju mirisnih ulja, zbog čega su jači i dulje se osjete. 'EDT' će se ipak kraće osjetiti, koliko god bili kvalitetni.

 

 

6.Provjeri koji je miris baza, neki se osjete dulje
Postoje citrusni parfemi, cvjetni, oni gdje prevladava vanilija…postoje različiti parfemi s obzirom na to koja im je mirisna osnova. I stručnjaci kažu da to može reći koji će trajati dulje na koži, a koji kraće. Tako će na koži trajati dulje oni parfemi kojima je osnovna mirisna nota vanilija, drvo, sandalovina ili cedar. Manje će se osjetiti oni kojima je baza cvijeće ili citrusi.

Parfemi Parfemi zbog kojih će ljudi stati i pitati te koji koristiš – ovih 6 su toliko dobri

7.Nemoj trljati zapešća ili bilo koji drugi dio tijela gdje si stavila parfem
Jer će tako miris brže ishlapiti. Svi smo vidjeli da nam mame ili neke druge starije osobe iz obitelji ovo znaju raditi, ali to je pogrešno. Kada ga našpricaš na neko mjesto, trebala bi ga pustiti da se tu osuši, a ne trljati. Ako već želiš nešto slično napraviti, onda samo prisloni zapešća jedno na drugo, i to je to, bez ikakvog trljanja.

parfem dugotrajan kako da dulje traje osjeti se cijeli dan trikovi parfem na koži

Još vijesti