Trendi obuća-jesen 2023

Ljetni dani su na izmaku, a približavanje jesenske sezone znači odlazak u shopping po još jedan par obuće.

Iako su možda još uvijek ljetne temperature tu, svjesni ste da ćete u ormar lagano početi pospremati omiljene natikače, sandale ili japanke.

Možda imate obuće od prethodne sezone, ali tko može odoljeti novim kolekcijama iz dućana. Kako se ne biste izgubili među ponudom, otkrit ćemo vam omiljene trendove cipela za jesen 2023.

Prozirne balerinke

Mnogima omražene balerinke postale su hit još na proljeće. No malo pomalo, gledajući trendseterice i modne influencerice, prihvatili smo ih pod normalno i počeli nositi. Njihova popularnost ne jenjava, tako će ove jeseni biti popularne i tzv. prozirne ili gole balerinke. Ako je ovo nešto što vam se sviđa, možete ih „profurati“ tijekom toplih rujanskih dana, dok ne zahladi.

 

 

Mokasinke

Ako ne volite vezice i patentne zatvarače, već praktičnost, udobnost i svestranost, onda su mokasinke cipele baš za vas. U dućanima možete pronaći one od kože ili antilopa, s višom ili nižom platformom, sa ili bez lanca. Možete ih nositi uz haljine i kožne jakne, uz bijelu košulju i hlače ili ih pak kombinirati uz omiljeni baloner. Mogućnosti su nebrojene. 

 

 

Otvorena peta i šiljasti vrh

Minimalističke cipele jednostavnog dizajna, s malom otvorenom petom i šiljastim vrhom spadaju u elegantnu obuću, koju ćete moći nositi u nekim elegantnijim prilikama i svečanim izdanjima, primjerice ako idete na kakvo jesensko vjenčanje.

 

 

Klompe

Uglavnom govorimo o Birkenstock klompama, koje obožavaju Kendall i Kylie Jenner. No i drugi brendovi imaju svoje kolekcije klompi, obuće koje su dijelom papuče, a dijelom mokasinke. Cure ih nose uz odijela, trapke, haljine, sakoe i kardigane. Možemo reći kako upotpunjuju odjevne kombinacije svih obožavateljica mode. 

 

 

Dvobojna obuća

Velike modne kuće diktiraju modne trendove, a dizajneri Diora i Louisa Vuittona ove su se sezone vratili klasičnim bojama s posebnom pažnjom na kombinacije crne, bijele i bež boje. Bilo da se radi o tenisicama, čizmama ili bilo kojoj drugo vrsti cipela, ali ovakva obuća može podići svaki stil.

 

 

Retro tenisice

Nakon što su trendseterice poput Kendall Jenner, Belle Hadid ili Emily Ratajkowski toliko često nosile Adidas Samba tenisice, zaključujemo kako su retro stilovi tenisica ove jeseni totalni in. To uostalom možemo vidjeti po ponudi u dućanima. Modni dizajneri raznih drugih brendova i modnih kuća također su se inspirirali sedamdesetima pa su ovakve vrste tenisica modna novost jesenske sezone 2023.

 

 

Kaubojske čizme

Hvala Beyonce i njezinoj turneji Renaissance i hvala Taylor Swift i njezinoj Eras turneji. Upravo ove dvije pjevačice pridonijele su popularnosti ovih vrsta čizama. Kaubojske čizme nisu zapravo nikad nestale s modne scene, ali ove jeseni doživljavaju pravi preporod. Brendovi nude bezbroj inovativnih modela.

 

 

Čizme iznad koljena

Čizme do bedara bile su in prethodne zimske sezone, a njihova popularnost ne jenjava. Tako da će ovakvih modela biti i ove jeseni. Kad zahladi, možete ih nositi uz pletene haljine ili kombinirati uz suknje s visokim prorezima.

 

 

cipele koje će biti hit cipele hit jeseni 2023 trendovi 2023 mokasinke Kaubojske čizme retro tenisice prozirne balerinke otvorena peta i šiljasti vrh klompe

Još vijesti