Pizza

Jedna od dvojbi koju imamo kada naručujemo pizzu je koju veličinu uzeti? Ako uzmemo malu hoće li nam biti dosta i isplati li se uopće uzeti ju? Postoji „pizza jednadžba“ koja daje odgovor na to pitanje.

Danas, 9. veljače, se slavi Svjetski dan pizze! Ako voliš jesti pizzu, onda danas obavezno moraš jednu ili naručiti ili si sama napraviti. Većina će ipak naginjati prema tome da si pizzu naruči, a ako i ti nisi talent u kuhinji i ova ti se opcija više sviđa, onda ćeš sada saznati koju se pizzu baš uvijek isplati naručiti – veliku ili malu. Ako si mislila da je svejedno ili da se isplate i jedna i druga, to baš i nije istina.

Pizza KVIZ: Koliko dobro poznaješ pizze - znaš li kako se koja zove i što ide na nju?

Postoji nešto što se zove „pizza jednadžba“ koja otkriva da UVIJEK ima više logike i isplativije je uzeti veću pizzu. Kada se usporedi cijena i količina koju ćeš dobiti, veća je „way to go“. Kao što samo ime kaže, postoji cijela jednadžba iza toga, nije samo nešto što je netko rekao tek tako.

Da bi došli do ove teorije koristili su matematiku. A sigurno si mislila da ti matematika nikad u životu neće biti korisna. Možda misliš da će velika pizza biti duplo veća od male, ali po ovoj jednadžbi, dobiješ zapravo puno više od duplo pizze kada uzmeš veliku. Zato kada god naručuješ pizzu, uzmi onu veću jer mala, najmanja, nikada nije isplativa ni financijski ni količinski.

Slika nije pronađena Čemu služi bijela plastična stvarčica koja uvijek dođe na pizzi? Ima čak 2 funkcije!

pizza pizza jednadžba koju pizzu naručiti mala ili velika isplativije svjetski dan pizze naručivanje pizze

Još vijesti